« Hi-tech
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
IBC 2019

S LUMIX S1H prenesite podatke u formatu RAW na Atomos Ninja V

Na sajmu IBC2019 u Amsterdamu koji počinje danas, 13. rujna bit će demonstriran rad novog fotoaparata Lumix S1H s monitorom Atomos Ninja

Sjajna suradnja
Sjajna suradnja (Panasonic)
Više o

Amsterdam

,

Panasonic Lumix S1H

,

IBC

,

Atomos

Panasonic najavljuje nastavak uspješne suradnje na razvoju s tvrtkom Atomos Limited. Te dvije tvrtke zajedno razvijaju prijenos podataka u formatu RAW preko HDMI-ja s fotoaparata LUMIX S1H na monitor Atomos Ninja V s funkcijom snimanja.

LUMIX S1H kao prvi fotoaparat punog kadra bez zrcala na svijetu sposoban za interno snimanje 6K videozapisa spaja kvalitetu profesionalnih videokamera kinematografske kvalitete s velikom prenosivošću sustava fotoaparata bez zrcala. S ciljem proširenja funkcija tog fotoaparata i stvaranja optimalnog tijeka rada za tvorce filmova, Panasonic želi ponuditi mogućnost prijenosa izlaznih podataka u formatu RAW radi vrhunske kvalitete i pri vanjskom snimanju te stoga želi potpunu kompatibilnost s 4K/60p HDR monitorom Atomos Ninja V s mogućnošću snimanja.

Na globalnom predstavljanju fotoaparata u Los Angelesu Panasonicov direktor Poslovne jedinice za slikovna rješenja Yosuke Yamane rekao je:

"Atomos i Panasonic u dobrom su odnosu i dosad smo ponudili mogućnost snimanja s 4:2:2 10-bitnim 4K HDMI izlaznim podacima za fotoaparate serije LUMIX GH. Sada s tvrtkom Atomos razvijamo izlaz u formatu RAW preko HDMI-ja za S1H."

Glavni izvršni direktor tvrtke Atomos Jeromy Young dodao je u svojoj izjavi za medije:

"Vrlo smo ponosni što nastavljamo razvijati nove revolucionarne tehnologije s tvrtkom Panasonicova kalibra. Obje naše tvrtke posvećene su demokratizaciji snimanja filmova za autore sadržaja, a sposobnosti prijenosa podataka u formatu RAW preko HDMI-ja s fotoaparata S1H na Ninja V velik je korak naprijed u tom nastojanju."

Na sajmu IBC2019 u Amsterdamu koji počinje danas, 13. rujna bit će demonstriran rad novog fotoaparata Lumix S1H s monitorom Atomos Ninja.

Piše: Sanja Ledinek
13.09.2019. 09:30:00
Novi komentar
nužno
nužno