« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
PJONGJANG

S. Koreja: Osvetit ćemo se međunarodnoj zajednici

Mnogi analitičari vjeruju da se može očekivati i treći nuklearni pokus u kojem bi Sjeverna Koreja po prvi put isprobala nuklearnu napravu s visoko obogaćenim uranom

Fotografija vijesti
Više o

Sjeverna Koreja

,

lansiranje rakete

,

nuklearni program Sjeverne Koreje

Spremni smo uzvratiti svima koji su nas osudili zbog lansiranja dalekometne rakete, poručila je Sjeverna Koreja međunarodnoj zajednici, zbog čega stručnjaci smatraju kako se ta zemlja sprema za novi nuklearni pokus, prenosi Hina.

Pjongjang je također odbacio sporazum o povratku inspektora Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA). Taj je potez uslijedio nakon što je SAD raskinuo sporazum o dostavi pomoći u hrani zbog lansiranja rakete. Pjongjang je to nazvao neprijateljskim činom i poručio da ga sporazum iz Washingtona, potpisan 29. veljače, više ne obvezuje.

"Tako smo sada u mogućnosti poduzeti mjere odmazde, slobodni od svakog sporazuma", izvijestila je službena agencija KCNA ne navodeći točno kakve bi akcije Sjeverna Koreja mogla poduzeti.

Mnogi analitičari vjeruju da se može očekivati i treći nuklearni pokus u kojem bi Sjeverna Koreja po prvi put isprobala nuklearnu napravu s visoko obogaćenim uranom.

18.04.2012. 10:23:16
Novi komentar
nužno
nužno