« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
lov na rekord

S 14 godina želi oploviti svijet

Sud za djecu naredio je nadležnim službama da istraže pripreme putovanja i psihički razvoj djevojčice

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

svjetski rekord

,

put oko svijeta

,

jedrilicom oko svijeta

,

tinejdžerka jedrilica

U ponedjeljak je slučaj nizozemske 14-godišnjakinje Laure Dekker, koja sama u jedrilici želi obići svijet, došao na razmatranje na sud za djecu u Utrechtu.

Tome pothvatu se inače protive službe za zaštitu mladih, kao i majka djevojčice.

Laurina glasnogovornica je rekla da "sud razmatra izvješća službi za zaštitu mladih i jedne psihologinje."

Sud će se morati izjasniti o zadržavanju ili ukidanju privremene mjere edukativne pomoći koja je određena 28. kolovoza. Odluku očekuju u petak.

Istovremeno, sud je tražio od službi zaštite djece i od psihologa da istraže pripreme putovanja i psihički razvoj adolescentice.

Laura Dekker i njezini rastavljeni roditelji bili su nazočni u ponedjeljak na zatvorenom zasjedanju suda. Za razliku od majke, Laurin otac s kojim ona živi na brodu blizu Utrechta, podržava njezin plan.

Laura je rođena u jednoj novozelandskoj luci u vrijeme kada su njezini roditelji bili na putovanju oko svijeta, također jedrilicom.

Ona želi postati najmlađa osoba koja je sama u jedrilici oplovila svijet. Za sada taj rekord drži 17-ogodišnji Britanac Mike Perham.

Laura planira putem interneta pratiti nastavu sa svoje jedrilice, a pomoću satelitskog telefona ostati u kontaktu s obitelji. (hina/metro-portal)

26.10.2009. 18:47:56
Novi komentar
nužno
nužno