« Fun
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
LAŽNE NALJEPNICE

Ruski specijalci jeli hranu za pse

Pseća hrana specijalcima je pripravljana kao gulaš, a u bazi su ilegalno radili Korejci ili Kinezi, otkriva bivši časnik

PAS
PAS (Getty Images)
Više o

ruska vojska

,

pseća hrana

Pripadnici specijalnih snaga jeli su pseću hranu jer su konzerve bile prekrivene naljepnicama na kojima je pisalo da se radi o "govedini vrhunske kvalitete", prenosi Reuters koji se poziva na izjavu bivšeg časnika u ruskom ministarstvu unutarnjih poslova.

Bivši bojnik Igor Matvejev, jedan od rijetkih "zviždača" u ruskim snagama sigurnosti, kazao je da su časnici pokušali prikriti taj skandal, ali i sve ostale nepravilnosti koje su se događale u bazi u Vladivostoku, na krajnjem istoku Rusije, gdje je bio stacioniran. Nakon što je početkom mjeseca na internet stavio film o raširenoj korupciji u ministarstvu, dobio je otkaz.

"Sramota je reći, ali specijalce su hranili psećom hranom. Pripravljana im je kao gulaš", kazao je Matvejev. Također je kazao da su u bazi radili ilegalni radnici, "Korejci ili Kinezi", i da su radili kao čistači i građevinski radnici. Najavio je da će se žaliti na odluku o otkazu, a u 10-minutnom video uratku poziva predsjednika Dmitrija Medvedeva i premijera Vladimira Putina da reagiraju na stanje koje vlada u ruskim snagama sigurnosti.

19.05.2011. 20:56:00
Novi komentar
nužno
nužno