« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca

Ruski bombarderi na pragu SAD

Ruski bombarderi mogli bi biti na Kubi i u Venezueli, Kremlj kaže to je hipotetski

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

ruski bombarderi kuba

,

ruski ratni brodovi

Ruska novinska agencija Interfax izvijestila je da je zapovjednik ruskih zračnih snaga u subotu rekao da bi Rusija mogla razmjestiti neke svoje strateške bombardere na Kubi ili na otoku ponuđenom od Venezuele ali je dužnosnik Kremlja brzo napomenuo da general govori samo hipotetski.

Načelnik stožera ruskog zrakoplovstva dugog dometa, general-bojnik Anatolij Žikarev, kako prenosi agencija Interfax, rekao je da je venezuelanski predsjednik Hugo Chavez ponudio "cijeli otok s aerodromom, koji možemo koristiti kao bazu za strateške bombardere". "Ako bi bilo odgovarajuće političke odluke onda je korištenje otoka od strane ruskih zračnih snaga moguće", rekao je Žikarev, kako prenosi Interfax.

Interfax je izvijestio da je on ranije rekao da Kuba ima zračne baze s dovoljno dugim uzletno-sletnim stazama za bombardere te da mogu biti korištene kao baza za zrakoplove.

Dužnosnici administracije venezuelanskog predsjednika i ministarstva obrane odbili su u ovom trenutku komentirati prenesene izjave Žikareva a dužnosnici kubanske vlade nisu bili dostupni, izvijestila je agencija Associated Press.

Dužnosnik Kremlja Aleksej Pavlov, međutim, agenciji AP je rekao da je vojska "govorila samo o tehničkim mogućnostima, i to je sve". "Ako dođe do razvoja te situacije onda ćemo moći komentirati", rekao je.

"Mi ne komentiramo hipoteze", rekao je Mike Hammer, glasnogovornik Savjeta za nacionalnu sigurnost američkog predsjednika Baracka Obame.

15.03.2009. 11:02:18
Novi komentar
nužno
nužno