« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
PA SE TI BUNI PROTIV VLASTI...

Ruska policija uhitila oporbenog čelnika

Specijalne policijske snage uhitile su Sergeja Udaljcova, čelnika oporbenog pokreta Lijevog fronta, nakon prosvjeda protiv Putina

Fotografija vijesti

Čelnika ruskog oporbenog pokreta Lijevog fronta Sergeja Udaljcova i desetak njegovih pristaša u subotu je nakon prosvjeda uhitila moskovska policija, izvijestila je agencija France Presse, javlja Hina.

Udaljcov i više desetaka prosvjednika pokušali su u povorci proći kroz središte Moskve prema Puškinovu trgu, nakon prosvjednog skupa u ruskoj prijestolnici za koji su vlasti izdale dopuštenje i na kojemu je sudjelovalo od 10.000 do 25.000 ljudi, po izvorima.

Specijalne policijske snage su intervenirale protiv pristaša oporbe režimu premijera i novoizabranog predsjednika Vladimira Putina nedaleko od ulice Novi Arbat, gdje su se održali prosvjedi oporbe.

Prosvjednici su osudili namještanje predsjedničkih izbora održanih 4. ožujka na kojima je u prvom krugu pobijedio Putin s oko 64 posto osvojenih glasova.

No na prosvjedima je ipak sudjelovalo manje ljudi nego prošlih mjeseci, kada se više destaka tisuća protivnika ruskog režima okupilo u prosvjedima kakvi nisu viđeni od Putinova dolaska na vlast 2000.

10.03.2012. 16:36:38
Novi komentar
nužno
nužno