« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
MEDVEDEV PREDLAŽE

Rusija će policajce kažnjavati oštrije nego obične građane

Prijedlog je stigao uoči donošenja presude bivšem šefu jedne moskovske policijske postaje koji je optužen za ubojstvo dvoje ljudi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Rusija

,

Dmitrij Medvedev

,

policija

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev poslao je u četvrtak u parlamentarnu proceduru paket prijedloga zakona o reformi policije i među ostalim je predložio da se za počinjene zločine oštrije kažnjavaju policijski časnici od običnih građana, javljaju ruski mediji.

Medvedev je ranije donio odluku o smanjenu broja djelatnika policije za 20 posto tijekom iduće dvije godine, a od toga će imati koristi oni koji zadrže radna mjesta jer će im plaće biti povećane kako bi se stalo na kraj korupciji u policiji.

Također je obećao da će u sklopu reforme prepoloviti upravu ministarstva unutarnjih poslova na 10.000 ljudi.

Ruski predsjednik je na sjednici proširenog kolegija ministarstva unutarnjih poslova također upozorio da društvo od policajaca očekuje učinkovitije postupanje i profesionalizam.

"Unatoč poduzetim mjerama, godišnje se riješi samo pola zločina. Više od 1,3 milijuna zločina ostaje neriješeno", rekao je Medvedev.

Medvedev je zatražio da ministar unutarnjih poslova Rašid Nurgalijev u roku od mjesec dana pripremi plan za modernizaciju rada ministarstva, uključujući mjere protiv korupcije i novi sustav izbora kandidata za rad koji bi, među ostalim, "uzimao u obzir moralne, etičke i psihološke kvalitete", potencijalnih policajaca.

Ruski predsjednik govorio je dan prije donošenja presude na suđenju bivšem šefu jedne moskovske policijske postaje, optuženom za ubojstvo dvije osobe u pucnjavi u jednoj trgovini u travnju prošle godine. Ta je slučaj izazvao bijes javnosti i prouzročio otpuštanje niza visokih policijskih dužnosnika u Moskvi. (hina/metro-portal)

18.02.2010. 19:32:52
Novi komentar
nužno
nužno