« Rukomet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci

Rukometaši zaludili Višnjik

Pobjedom nad Alžirom od 37-26, hrvatski rukometaši potvrdili nastup u Pekingu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)
Više o

rukomet

,

Lino Červar

,

Olimpijske igre

,

rukometna reprezentacija

,

Domagoj Duvnjak

,

Davor Dominiković

Na kraju je sve završilo savršeno. Rukometaši su laganim ‘trokorakom’ izborili Olimpijske igre u Pekingu, dvorana Višnjik tri dana je bila puna kao šipak, a atmosfera u Zadru je u najmanju ruku bila kao na košarkaškim utakmicama. Bila su to tri dana za pamćenje. Prava uvertira za Svjetsko prvenstvo.
Nakon pobjeda protiv Japana (37-22) i Rusije (26-24), hrvatski rukometaši Peking su potvrdili ekshibicijom protiv Alžira (37-26).

Domagoj Duvnjak je na parketu proslavio 20. rođendan, Davor Dominiković 150. nastup za reprezentaciju, a zadarska publika je nanovo pokazala da zna napraviti pravu feštu. I dok su u prvom poluvremenu naši reprezentativci uglavnom spavali, u nastavku su pokazali rukometni raskoš s nizom atraktivnih poteza i ‘cepelina’. U svakom slučaju, jedan krasan završetak...

“Mi smo narodna reprezentacija, što se najbolje vidi po tome kako nas svi prekrasno ugoste. Nadam se da smo zadovoljili Zadrane.”
Lino Červar
izbornik Hrvatske
U drugoj utakmici Rusija je pobijedila Japance (44-31), pa su se i oni, uz naše reprezentativce, plasirali na najveću svjetsku sportsku smotru.

HRVATSKA: Balić, Duvnjak 7 (2), Lacković 5, Vori 5, Dominiković 2, Vuković 7, Šprem 2, Metličić, Valčić 4, Vukić 1, Čupić 4 (1), Anušić, Losert (4+0), Alilović 3+0)

ALŽIR: Ouardas, O. Chehbour 6, Hadj 2 (2), Benkahla 1, Berkous 4, Boudrali, Boultif 3, Layadi 2 (1), R. Chehbour 4, Zouaoui 4 (1), Berriah, Yahia, Rabir (5+1), Fligha (METRO/TS) 

01.06.2008. 23:01:57
Novi komentar
nužno
nužno