« Clubbing
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
BENDOVI

RUIZ-ov "Draw The Line Never A Square" je izašao

Tu je, zvuči nevjerojatno i toliko je svjež da se još ni prašina nije spustila

Draw The Line Never A Square
Draw The Line Never A Square (Geenger Records)
Više o

Ruiz

,

Geenger Records

,

Draw The Line Never A Square

,

Marko Kalčić

,

Tomislav Šnidarić

Ruiz su dobro znano ime u gotovo svakom alternativnom klubu u Hrvatskoj i okolici, i nakon šest godina neumornog nastupanja došlo je vrijeme da predstave svoj potencijal u punom svjetlu.

Počevši 2005. godine kao nabrijani gitarsko-bubnjarski duo, Ruiz su s godinama usavršavali svoj neobičan autorski zvuk, kombinirajući estetiku Nirvane i Kyussa, plesne podloge Gang of Four i Rapture te divlju svirku At the Drive-In-a. Proširivši 2007. godine postavu dolaskom basista, u vlastitoj nakladi izdaju prvi EP "Taste!",

koji je bio samo mali uvod u glazbeni svijet ovog iznimno kreativnog trojca. Kada su 2009. godine za malu nezavisnu kuću Sonic Doom Records objavili prvijenac "Erupt!", kojeg je masterirao trostruki dobitnik Grammyja Bob Katz, izuzetno dobre kritike i recenzije počele su pljuštati sa svih strana, što im je ubrzo priskrbilo status jednog od najboljih mladih bendova s ovih prostora.

Ono što je uslijedilo su nebrojeni nastupi na festivalima diljem Europe, pobjeda na regionalnom natjecanju bendova u Sloveniji, dva spota koja su se vrtila na najpoznatijim hrvatskim televizijskim emisijama za mlade, te dijeljenje pozornice s velikanima poput Partibrejkersa, Leta 3, Bernays Propagande, Stereo MC's-a, Nick Cave and the Bad Seedsa, Emil Bullsa itd.

Marljivi i kreativni kakvi jesu, Ruiz su napredovali i glazbeno sazreli, napisali mnogo novih pjesama i odlučili napraviti dva izdanja za Geenger Records. Prvo od njih je EP nazvan "Draw The Line Never A Square", nabrijani zvučni užitak koji je, sa svojim prvim singlom You Decide, već glasno protutnjao uzduž i poprijeko scene. Brzi, ritmični naboji rifova i plesnih melodija garantiraju nezaboravno glazbeno iskustvo čak i za najzahtjevnije uši!

Poruka koju "Draw The Line Never A Square" odašilje zapravo je kritika ispraznih životnih stilova i moralne ravnodušnosti današnjeg društva a, da ne bi sve ostalo samo na lijepim riječima, moramo spomenuti da je Ruiz bend koji itekako sudjeluje u društvenim promjenama. Naime, momci odvajaju dio svojih skromnih prihoda za kuću sv. Josipa, utočište za majke i trudnice koje su se našle u teškim životnim situacijama te unatoč tome žele roditi svoju djecu, a ovise isključivo o donacijama.

Zbog ovakve rijetke pojave među bendovima ne možemo nego biti još ponosniji, i možemo dodati samo - bravo, Ruiz! EP je u studiju Pleasentville snimio i miksao basist benda Marko Kalčić, koji se pobrinuo i za mastering, uz iznimku pjesme You Decide koju je masterirao Gregor Zemljič. Ostatak Ruiza sačinjavaju glavni vokal i gitarist Tomislav Šnidarić i bubnjar/perkusionist Janko Kezele. Dizajn omota potpisuju Manasteriotti∞Maric.

"Draw The Line Never A Square" dostupan je preko Geenger Records Bandcamp profila kao besplatni download od 26. travnja. Ako itko zaslužuje pažnju nakon toliko napornog rada, onda je to definitivno Ruiz, s jednim od najsvježijih i najboljih domaćih izdanja ove godine. Što će uslijediti nakon ovog odličnog EP-ja možemo samo nagađati... Ali kako bilo, Ruizu će osigurati mjesto među najvećima, upravo onamo gdje i pripadaju!

Track listing:

1. You Decide, 2. Sirens, 3. I Talk When You Speak, 4. Talk

26.04.2011. 19:12:57
Novi komentar
nužno
nužno