« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
VOJNA TEHNOLOGIJA

Ručnik za plažu koji filtrira vodu, pijesak i prašinu

Dosadio vam je pijesak na ručniku i nikako ga se ne može riješiti? Dizajneri američke vojske smislili su ovaj hi-tech ručnik na čijoj se površini ništa ne skuplja

Fotografija vijesti
Više o

plaža

,

ručnik za plažu

,

godišnji odmor

Jedan od morskih suvenira koji svakako ne želite sa plaže sobom ponijeti kući je pijesak u odjeći i obući. Ukoliko zrnca ovog podmuklog nametnika pronalazite u svojim osobnim stvarima danima nakon što ste se vratili sa ljetovanja i ne znate kako ga se riješiti, američka vojska ima rješenje - ručnik za plažu na kojem se ne skuplja pijesak.

Ovaj ručnik, koji je tehnički gledano zapravo podmetač za plažu, prvotno je dizajniran i zamišljen isključivo za vojnu uporabu. Napravljen je od specijalnih materijala koji filtriraju zrnca pijeska.

Dizajneri opreme za vojsku željeli su napraviti tkaninu koja propušta pijesak i prašinu koja se diže u zrak pri slijetanju i polijetanju helikoptera, a odnedavno je ovaj komadić napredne tehnologije dostupan i običnim smrtnicima, po cijeni od 45 eura.

Nazvan „Sandless Beach Mat", ovaj ručnik površine je 230 cm2, a napravljen je od dva sloja posebnog materijala koji filtrira zrnca pijeska čim dospiju na njegovu površinu. Materijal, dostupan u narančastoj i plavoj boji, filtrira zrnca samo u jednom smjeru, što znači da se pijesak ispod ručnika neće vratiti nazad.

Vrijedi napomenuti i kako ovaj podmetač eliminira i prljavštinu, prašinu te vodu s površine, osiguravajući da je uvijek čista.

Glasnogovornik trgovine Hammacher Schlemmer u kojoj možete kupiti ručnik tvrdi i kako je otporan na oštećenja i drapanje, a njegov poseban dizajn onemogućuje da upija vlagu i skuplja plijesan.

Kratki promotivni video za ručnik možete pogledati kliknete li na ovaj LINK.

13.07.2011. 11:32:00
Novi komentar
nužno
nužno