« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Milorad Dodik

RS nema plan za docjepljenje od BiH

Dodik je ustvrdio je kako vlasti tog entitieta ustraju na dosljednom poštivanju Daytonskog sporazuma koji je državi ostavio minimalne ovlasti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Milorad Dodik

,

Republika Srpska

,

BiH

,

odcjepljenje

"Republika Srpska nema nikakav plan za secesiju", izjavio je Dodik novinarima u Banjoj Luci gdje je tijekom dana održana konferencija "o stanju i perspektivama" tog entiteta.

Dodik je kazao kako RS inzistira da se odnosi u BiH u cjelosti "raščiste" i to na temelju Daytonskog sporazuma što uključuje i potrebu da se entitetima vrate ovlasti što su u proteklih petnaestak godina prenesene na državu BiH.

Dodik tvrdi kako su te ovlasti entitetima oduzete nasilno i protuustavno a kao primjer naveo je postojanje državnog suda i tužiteljstva objašnjavajući kako te institucije nisu spomenute nigdje u Daytonskom sporazumu

Predsjednik RS Rajko Kuzmanović pridružio se Dodiku tvrdnjom kako BiH mora ostati "složena federalno-konfederalna država".

Usprotivio se svakoj mogućnosti izmjena postojećeg ustava iz Daytona ukoliko o tome ne bi bilo potpune suglasnosti unutar same BiH. (hina/metro-portal)

11.12.2009. 19:14:56
Novi komentar
nužno
nužno