« Nogomet
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
KRAJ DVAJU KARIJERA

Ronaldo se oprašta od reprezentativnog dresa 7. lipnja

Predsjednik Brazilskog nogometnog saveza Ricardo Teixeira potvrdio je Ronaldov nastup u susretu protiv Rumunja

Ronaldo Luís Nazário de Lima
Ronaldo Luís Nazário de Lima (Wikipedia)
Više o

Ronaldo

,

Brazil

,

reprezentacija

,

prekid karijere

Legendarni brazilski nogometaš Ronaldo Luís Nazário de Lima (34) posljednji će put odjenuti dres peterostrukih svjetskih prvaka 7. lipnja u prijateljskoj utakmici protiv Rumunjske u Sao Paolu, piše Hina. Ronaldo je na Valentinovo ove godine objavio prekid igračke karijere nakon 18 godina aktivnog bavljenja nogometom. "Ne mogu više. Želio sam igrati do isteka ugovora, ali ne mogu. Tijekom utakmice isplaniram neki potez, ali ga potom ne mogu i ostvariti. Vrijeme je za prekid, no bilo je lijepo dok je trajalo", rekao je Ronaldo 14. veljače.

Predsjednik Brazilskog nogometnog saveza Ricardo Teixeira potvrdio je Ronaldov nastup u susretu protiv Rumunja.

"Ronaldo je zaslužio oproštajni nastup u domovini. Njegovi navijači imaju ga pravo posljednji put vidjeti u nacionalnom dresu. Siguran sam kako će svečanost biti dostojna njegove velike karijere."

Tijekom uspješne karijere Ronaldo je s Brazilom osvojio dva naslova svjetskog prvaka (1994, 2002), dva naslova Južne Amerike (1997, 1999), tri je puta bio proglašavan najboljim igračem na svijetu (1996, 1997, 2002), sa 15 postignutih pogodaka najbolji je strijelac u povijesti svjetskih prvenstava, a 2002. godine je s osam golova, od kojih je dva postigao u finalu, bio najbolji strijelac SP-a u Japanu i Južnoj Koreji. Za brazilsku reprezentaciju odigrao je 97 utakmica i postigao 62 pogotka.

02.03.2011. 19:44:28
Novi komentar
nužno
nužno