« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
13-godišnja djevojčica

Žrtva nema snage za suđenje protiv Polanskog

Žrtva u 31-godišnjem procesu traži odbacivanje optužbe za silovanje, drogiranje, perverziju i sodomiju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

pedofilija

,

Roman Polanski

,

optužba za silovanje

,

odbacivanje optužbe

,

sodomija

Žrtva u slučaju seksualnog napastvovanja za koji je optužen Roman Polanski zatražila je u izjavi pred losangeleskim sudom da se optužba protiv slavnog redatelja odbaci, prenosi CNN.

Samantha Geimer dala je izjavu sudu u sklopu procesa koji je Polanski pokrenuo kako bi se taj 31 godinu star slučaj odbacio.

Polanski (75) živi u egzilu u Francuskoj otkad je 1978. godine pobjegao iz Sjedinjenih Država nakon što je priznao krivnju za nezakoniti spolni odnos s tada 13-godišnjom Geimer.

Polanski je prvotno bio optužen za silovanje uz uporabu droge, te perverziju i sodomiju nad djetetom mlađim od 14 godina, ali je ta optužba odbačena u sklopu nagodbe u kojoj je Polanski priznao krivnju za niži stupanj kriminalnog djela.

Prije nego što se trebao javiti u zatvor Polanski je pobjegao i od tada nije stupio na tlo Sjedinjenih Država zbog naloga za uhićenje koji je još na snazi, prenosi CNN.

U svojoj je izjavi Geimer navela da "više nije 13-godišnja djevojčica". "Suočila sam se s činjenicom da sam bila žrtva, i to sam prevladala, uz jednu iznimku - svaki put kad se na sudu povede rasprava o tom slučaju, pozornost se usredotočuje na mene, moju obitelj, moju majku i ostale", rekla je Geimer.

"Takvu vrstu pozornosti nije ugodno podnositi ... nastavljanje slučaja zbog neke nevažne pravne pojedinosti nije vrijedno toga", rekla je Geimer.

Geimer, koja je i ranije javno govorila o svom slučaju, dodala je: "Preživjela sam, dapače prevladala sam to, unatoč svom zlu koje mi je gospodin Polanski nanio dok sam bila dijete."

Ona je isto tako osudila državnog tužitelja jer nije već ranije odustao od slučaja. "Opetovano objavljivanje pojedinosti o slučaju nanose mi bol ... postala sam žrtvom državnog tužitelja", rekla je Geimer. (hina/metro-portal)

14.01.2009. 10:53:39
Novi komentar
nužno
nužno