« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
BORBA ZA PRAVA

Roditelji djece s teškoćama u razvoju spremaju tužbu protiv države

Delegaciji EU u RH odlučili su se obratiti jer, kažu, Vlada ignorira njihove zahtjeve za sastancima te izbjegava rješavanje problema

Moguća je i kolektivna tužba protiv RH
Moguća je i kolektivna tužba protiv RH (Facebook)
Više o

prosvjed

,

roditelji

,

djeca s teškoćama u razvoju

,

proglas

Roditelji djece s teškoćama u razvoju predat će proglas delegaciji EU, a zbog uskraćenih ljudskih prava osoba s invaliditetom poručuju da su spremni i na moguću kolektivnu tužbu protiv RH na Europskom sudu za ljudska prava.

U proglasu se upozorava na nedovoljnu senzibiliziranost društva za osobe s invaliditetom, nedostatak rane intervencije i rehabilitacije u cijeloj Hrvatskoj te nedovoljan broj pomoćnika u vrtićima i nastavi učenika s teškoćama u razvoju.

Traže bolji položaj i prava roditelja njegovatelja, neophodna pomagala za djecu te da se djecu s invaliditetom ne isključuje iz društva.

Delegaciji EU u RH odlučili su se obratiti jer, kažu, Vlada ignorira njihove zahtjeve za sastancima te izbjegava rješavanje problema na koje mjesecima sustavno upozoravaju.

Spremni su i na moguću kolektivnu tužbu protiv RH, pošto se ignoriraju svi njihovi apeli na području uskraćenih temeljnih ljudskih prava djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

Roditelji djece s teškoćama u razvoju prekjučer su mirnim prosvjedom u pet hrvatskih gradova zatražili prilagodbu javnoga prijevoza i javnih površina osobama s invaliditetom i njihovo uključivanje u 'sve pore društva'.

14.05.2013. 03:47:00
Novi komentar
nužno
nužno