« Spektakli
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
FOUNDERS

Rod Stewart dobio nagradu za životno djelo

Šezdesetšestogodišnji roker primio je nagradu Founders za životno djelo na redovnoj godišnjoj svečanoj večeri u organizaciji ASCAP-a

Rod Stewart
Rod Stewart (Getty Images)
Više o

Rod Stewart

,

nagrada za životno djelo

Rod Stewart radije bi se igrao sa svojom električnim vlakovima nego napisao poznatu hit pjesmu, no to ga nije spriječilo da dobije nagradu za najboljeg tekstopisca u Hollywoodu, piše Hina.

Šezdesetšestogodišnji roker primio je nagradu Founders za životno djelo na redovnoj godišnjoj svečanoj večeri u organizaciji ASCAP-a, tvrtke koja prikuplja tantijeme za tekstopisce kad se god njihove skladbe javno izvode.

Stewart je na događaj sigao u pratnji supruge Penny Lancaster i petero od osmero svoje djece. Posljednja hit pjesma bila mu je "Forever Young" 1998. godine, a na posljednjih sedam albuma koje je izdao od 2001. pjeva tuđe pjesme.

Možda je i poznatiji po interpretiranju tekstova poznatih izvođača poput Tima Hardina, Cata Stevensa, Toma Waitsa i Van Morrisona nego po vlastitim pjesmama.

"Nikad se nisam vidio kao tekstopisca", priznao je Stewart engleskom tisku i dodao: "Onda se osvrnem i vidim kako je bilo dobrih pjesama. Pisanje pjesama uvijek mi je bilo teško, gotovo kao da idem u školu."

Za vrijeme ceremonije, Stewart se prisjetio kako je njegov prvi pokušaj kao tekstopisca završio neuspjehom. Krenuo je napisati pjesmu zajedno s budućim članom Rolling Stonesa Ronniejem Woodom no njegova ih je majka, vidjevši prazan papir na kojem su trebali biti stihovi, "ohrabrila" riječima - "Mislim da Beatlesi nemaju razloga za brigu".

28.04.2011. 15:47:00
Novi komentar
nužno
nužno