« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
dim i smrad

Rockwool tvrdi da nema onečišćenja

Nakon dojave građana o dimu i neugodnom mirisu, iz istarske tvornice poručuju da su emisije u propisanim vrijednostima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Šebelić/Cropix)
Više o

Rockwool

,

Anđelka Toto-Ormuž

,

onešišćenje

Županijski centar 112 u Pazinu jučerje izvijestio kako je zaprimio četiri dojave građana iz Pićana, Potpićana i Kožljaka o onečišćenju zraka zbog dima i neugodna mirisa iz "Rockwoolove" tvornice, a sinoćje u priopćenju za javnost ta tvrtka ustvrdila kako se u tim slučajevima ne može govoriti o onečišćenju iz tvornice.

"Tvornica je počela raditi u ponedjeljak prijepodne nakon stanke za vikenda. Za vrijeme uobičajene proizvodnje emisije iz tvornice bile su u propisanim vrijednostima", kazala je voditeljica službe za odnose s javnošću tvrtke "Rockwool Adriatic" Anđelka Toto-Ormuž.

Da nije riječ o onečišćenju zraka, potvrđuju i izmjerene vrijednosti na čak dvjema postajama, koje stalno prate kakvoću zraka, i to u područjima najvećeg utjecaja tvornice, dodala je.

Po njezinim riječima to je moguće provjeriti i na internetskoj stranici istarskog Zavoda za javno zdravstvo. Ondje stoji kako usavršeni mjerni uređaji bilježe vrlo niske vrijednosti koje su daleko ispod granice prve kategorije zraka pa se ne može govoriti o onečišćenju iz naše tvornice, poručila je Toto-Ormuž.

Inače, dojave o onečišćenju pazinski Županijski centar 112 zaprimio je u ponedjeljak između 12 i 15,30 sati te je o tome obavijestio županijsku inspekciju zaštite okoliša. Ujedno, u ponedjeljak navečer u 18,30 sati taj je centar zaprimio poziv načelnika pićanske općine i predsjednika općinskog vijeća da su općinski predstavnici u tijeku dana zaprimili veći broj pritužaba građana zbog dima i neugodna mirisa u okolici tvornice. (hina/metro-portal)

09.12.2009. 06:16:24
Novi komentar
nužno
nužno