« Život
objavljeno prije 15 godina
EIN BERLINER

Rješen spor oko Knuta

Berlinski ZOO završio je financijski spor oko vlasništva s kolegama iz Neumuenstera isplativši im 430 tisuća eura

(Getty Images)
Više o

Berlin

,

Knut

,

Neumuenster

,

spor oko vlasništva

,

polarni medvjed

Berlinski zoološki vrt u srijedu je potvrdio kako će ZOO-u u Neumuensteru isplatiti 430 tisuća eura (3,2 milijuna kuna) i tako završiti dugotrajni financijski spor oko vlasništva nad gotovo trogodišnjim polarnim medvjedom Knutom koji tako i službeno postaje stalni stanovnik Berlina.

Neumuensterski ZOO je vlasnik Knutova oca, pa je zato ustrajao na tome da je i zakonski vlasnik njegova prvog potomka. U ranijem prijedlogu izvansudske nagodbe berlinski zoološki vrt ponudio je kolegama u Neumuensteru 350.000 eura za Knuta, ali oni su tražili 700.000 što je Berlin u početku odbio.

Iza svega se naravno kriju prihodi dio kojih je Neumuenster želio. Odvjetnik zoološkog vrta u Neumuensteru tvrdio je da je berlinski ZOO tijekom 2007. samo od upotrebe imena Knut utržio više od milijun eura. Berlin nikada nije objavio koliko je točno zaradio na 'brandu' Knuta, ali očito se radi o pozamašnoj svoti.

Knut, koji više nimalo ne sliči na bijelu krznenu lopticu, poznat je postao nakon što ga je kao mladunče odbacila majka, a brigu o njemu preuzeli timaritelji što je bilo intenzivno medijski popraćeno.

Izvor: Hina

08.07.2009. 16:18:36
Novi komentar
nužno
nužno