« Život
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
NAUČITE IH!

Riječi koje će donijeti sreću u svaku vezu

Dobra veza najviše ovisi o komunikaciji među partnerima, pa evo par riječi ili fraza koje uvijek, ali baš uvijek koriste sretni parovi

Zadržite veselje u vezi
Zadržite veselje u vezi (Arhiva)
Više o

komunikacija

,

parovi

,

fraze

,

riječi

,

sretni parovi

Sve prave stvari su jednostavne, pa tako i recept za održavanja ljubavi u dugoj vezi ili braku - potrebno je tek par riječi i fraza koje se ponavljaju, ali iskreno, iz srca. Ovu tvrdnju je terapeut Todd Reed pojasnio i ilustrirao primjerima za HuffPost.

Tako, recimo, treba govoriti "Riješit ćemo mi to", s velikim naglaskom na ono mi što će frazu povezati s bračnom srećom - parovi koji se vide kao tim lakše rješavaju probleme koji se jednostavno moraju pojaviti u dugim vezama. 

"Razumijem te" je rečenica koja će najviše razveseliti žene, jer obično se one tuže da ih muškarci ne slušaju, no i muškarci se osjećaju jednako zanemareno i manje važno ako primjete da ih partnerica ne sluša. Stoga, kad razgovarate s partnerom, stvarno ga slušajte i dajte mu do znanja da shvaćate što ga/nju muči.

Partneru svoje mišljenje o njemu/njoj treba što češće reći na glas, pa tako rečenica "Lud/a sam za tobom" uvijek padne na plodno tlo - partner zna da vam je stalo, i to jako.

"Hvala ti" je nešto što treba govoriti stalno, bez obzira koliko je velika ili mala stvar koju je partner napravio za vas - čaša vode ili bunda od nerca, svejedno.

Za kraj, fraza koja će partneru pokazati da ste uvijek tu za njega/nju i podržavate sve ideje i napore koje ulaže - "Samo naprijed!"

21.09.2015. 21:30:00
Novi komentar
nužno
nužno