« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
SAVJETI

Renovirajte kupaonicu – neka bude lijepa i praktična

Napravite funkcionalnu i lijepu kupaonicu u trenu, dodajući elemente kakve ste oduvijek željeli imati

Uredite kupaonicu po svojoj želji
Uredite kupaonicu po svojoj želji (Arhiva)
Više o

uređenje kupaonice

Pod mlazom tople vode nestaje svaka negativna misao i loši osjećaji prikupljeni tijekom dana. Slažete li se? A ako je kupaonica ugodna, funkcionalna i uređena po Vašem ukusu, zadovoljstvo je tim veće. Učinite svoju kupaonicu takvom! Izgradite nove elemente. Mi ćemo Vam pomoći...

Uz dobar materijal pola posla je obavljeno

Ploče od Ytonga izvrstan su izbor kod obnove kupaonice. S obzirom da se jednostavno slažu i lijepe, slobodno se sami prihvatite posla. Njima se mogu brzo i lako oblikovati višenamjenske police, izvoditi pregradni zidovi, oblagati kada i vodokotlić. Izgrađene elemente od Ytonga obložite keramičkim pločicama neposredno, bez prethodne obrade ili ih ostavite u svojem prirodnom obliku. U tom slučaju trebat će ih zaštititi vodootpornim premazom.

          

Što kažu majstori?

O svojem 14-ogodišnjem iskustvu u radu sa Ytong elementima keramičar Tomislav Ščurić kaže: «To je definitivno najlakši materijal za obradu, najžilaviji, trpi udarce te je zvučni i toplinski izolator. Tako se, na primjer, kod masažne kade puno manje čuje zvuk i brujanje, nego ako se kao obložni materijal uzme plastika, knauf ili nešto treće.» Što se još od Ytonga može napraviti pročitajte u intervju-u s ovim uspješnim 30 godišnjakom OVDJE.

Odmaknite se od klasike. Na postolje od Ytong ploča postavite umivaonik kakav vam se sviđa, keramički ili od nekih drugih materijala, okrugli, četvrtasti.

Postolje za umivaonik može biti izvedeno kao cjelina sa policom iznad kade.

Od porobetona možete sami, u jednome potezu, izvesti tanak pregradni zid, postolje za umivaonik i korisne police u kutu.

Keramičar Tomislav Ščurić izveo je i ovakvu, vrlo posebnu kupaonicu sa utorom za police ili tuš u zidu iznad okrugle kade obložene pločama od porobetona i pločicama.

Imate već ideju kako bi vaša renovirana kupaonica mogla izgledati? Ovdje je još nekoliko primjera, a konkretne savjete o potrebnom materijalu i načinu renoviranja potražite na renoviranje.hr.


03.04.2014. 10:44:42
Novi komentar
nužno
nužno