« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Rektorski zbor pozdravlja akciju "Indeks"

Osuda pretjerane medijske eksponiranosti

Daniel Rukavina
Daniel Rukavina (Željko Šop/CROPIX)
Više o

Rektorski zbor

,

akcija indeks

,

Daniel Rukavina

Nakon današnje sjednice Rektorskog zbora u Rijeci, zatvorene za javnost, rektor riječkog Sveučilišta Daniel Rukavina izvijestio je novinare da rektori pozdravljaju akciju "Indeks" jer, kako je rekao, ona jasno razgraničuje one koji su uhvaćeni na djelu od velikog dijela moralnih članova akademske zajednice.

Rektor Rukavina je dodao i da je izvješće rektora zagrebačkog Sveučilišta o akciji "Indeks" saslušano, no da se o tome nije raspravljalo jer su sveučilišta autonomna.

Sjednica Rektorskog zbora danas je pod predsjedanjem riječkog rektora Daniela Rukavine zadnji put održana u Rijeci jer od sljedeće akademske godine predsjedanje Zborom preuzima Sveučilište u Zagrebu.

Rukavina je izvijestio i da će o prihvaćanju mjera za borbu protiv koruptivnog djelovanja u visokom školstvu, koje donese Rektorski zbor, odlučivati senati svakoga pojedinog sveučilišta. Etičko povjerenstvo Sveučilišta u Rijeci nije dobilo nijednu prijavu o korupciji, dodao je Rukavina.

Državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs rekao je kako se ne može reći da je korupcija pojava samo na zagrebačkom Sveučilištu, ali je dobrom okolnošću ocijenio to što se pokazalo da je žarište organizirane korupcije bilo samo na jednom mjestu - na Fakultetu prometnih znanosti.

Rektorski zbor je izrazio nezadovoljstvo načinom na koji je provedena akcija "Indeks", ocijenivši da je medijski pretjerano predstavljena te da nije trebalo privoditi osumnjičene profesore pred kamerama.

Radovan Fuchs je ustvrdio da su novinari trebali iskazati više novinarske etike jer su osumnjičenici ugledne osobe. (HINA)

25.09.2008. 21:41:01
Novi komentar
nužno
nužno