« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
E, DA ...

Rekordan broj pretraga za Djeda Božićnjaka NORAD-u

Ili je svijet stvarno postao globalno selo, ili je kriza došla do te razine da se spas očekuje od Djeda Božićnjaka i njegovih vilenjaka

Gdje se nalazi Djed Božićnjak
Gdje se nalazi Djed Božićnjak (Deviantart)
Više o

Djed Božićnjak

,

NORAD

,

Djed Mraz

,

lokacija

Djed Mraz polako završava turneju oko svijeta kako bi pod božićnim jelkama ostavio darove, priopćeno je iz Zapovjednog stožera sjevernoameričke zračne i svemirske obrane (Norad) koje Djeda prati svojim radarskim sustavom.

Djedu Mrazu treba 24 sata da obiđe cijeli svijet i posjeti svaku obitelj, a posao će završiti oko 10 sati po srednjoeuropskom vremenu u utorak. Nakon polaska sa Sjevernog pola, sanjke Djeda Mraza najprije su primijećene nad otocima u Tihom oceanu.

Potom se uputio prema Aziji, Bliskom istoku, Europi, Africi te Sjevernoj i Južnoj Americi. Američka protuzračna obrana vrlo je ozbiljna služba zadužena za zaštitu SAD i Kanade i opažanje zračnih napada i lansiranja nuklearnih projektila.

No kao i svake godine od 1955., njezini se moćni radari i sateliti koriste i u "prave" svrhe. Suprotno tajnovitosti koja ga okružuje, Norad se čak upustio i u objašnjenje toga kako zna gdje se Djed Mraz nalazi svakog trenutka.

Riječ je o tome da "crveni i sjajni nos soba Rudolfa šalje infracrveni signal koji hvataju naši sateliti i tako ga lociraju"

25.12.2012. 10:45:00
Novi komentar
nužno
nužno