« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
NAJMASOVNIJI DOWNLOAD U POVIJESTI INTERNETA

Rekord Firefoxa 3.0

Nova verzija internetskog pretraživača skinuta je 8,3 milijuna puta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Mozilla)
Više o

internet

,

Firefox 3.0

,

Firefox

,

Mozilla

Mozilla tvrdi da je Firefox 3.0 postigao novi rekord u downloadu za vrijeme svog puštanja u promet, piše BBC News.

U prvih 24 sata kako je nova verzija internetskog pretraživača postala dostupna, softver je skinut s interneta više od osam milijuna puta, kažu iz Mozille, tvrtke koja ga je stvorila.

Statistike sa servera pažljivo su proučene kako bi dale službeni rezultat koji će biti proslijeđen Guinnessovoj knjizi rekorda.

Pokušaj obaranje rekorda započeo je 17. lipnja u 20 sati po Greenwichu, no skoro je propao jer su se serveri srušili pod najezdom internetskih korisnika koji su provjeravali je li nova verzija dostupna. Problem je ipak bio ubrzo riješen, a serveri su za vrijeme najvećeg prometa odrađivali devet tisuća downloada u minuti. Već za pet sati broj skidanja verzije 3.0 nadmašio je rekord od 1,6 milijuna koji je Firefox 2.0 postavio u listopadu 2006. godine.

Podrobna analizaRezultati su poslani u Open Source Lab gdje će se dodatno analizirati kako se duplicirani i nedovršeni downloadi ne bi računali.

U konačnici Firefox 3.0 skinut je s interneta  8,3 milijuna puta tijekom prvih 24 sata. Zanimanje za pretraživač se nastavilo pa je Mozilla objavila da je Firefox 3.0 dosad skinut više od deset milijuna puta.

Međutim, uspjeh nije bio potpun jer je tvrtka DV Labs/Tipping Point prijavila nedostatak kojim hacker može upasti u korisnikov kompjuter. (METRO) 

20.06.2008. 03:03:16
Novi komentar
nužno
nužno