« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
dinamo izvukao remi

Red Bull Salzburg - Dinamo 1-1

Dinamo u sjajnoj predstavi slomio Red Bull, no rezultat je samo neriješeno

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

Dinamo Liga prvaka

,

Dinamo Red Bull

U prvoj utakmici 3. pretkola nogometne Lige prvaka hrvatski predstavnik Dinamo iz Zagreba je na gostovanju kod austrijskog prvaka Red Bulla u Salzburgu igrali 1-1.

Rezultatom mogu biti zadovoljni jedino Austrijanci, jer je Dinamo u prvih petnaestak minuta utakmica mogao hladno zabiti barem tri komada. Izgleda da je Jurčić odradio sjajnu pripremu s igračima, koji su napokon izgledali kao momčad. Stajali su blizu protivnika, oduzimali lopte gotovo u svakom napadu Red Bulla bez ikakvog problema, no završnica je ipak bila neefikasna.

Papadopulous je odvlačio obranu, tražio loptu i dobivao je, no bio je dobro pokriven, kao i Sammir kojeg su po pravilu udvajali. Sve to nije pomagalo protiv Mandžukića, kojem su očito inspiracija jedino europske utakmice.

Mandžo je bio konstantna napast, sam je oduzeo petnaestak lopti, no agresivan pristup koštao ga je dva žuta, tj. crvenog kartona u posljednjoj minuti sudačke nadoknade na kraju utakmice.

Inače, Zickler je pogodio u drugoj pravoj prilici Red Bulla u prvom poluvremenu, na žalost plavih to je ujedno bila i zadnja minuta. Prilike Dinama stvarno je teško i pobrojati, a kamoli opisati, a ulazak Janka, najboljeg strijelca svih europskih liga pola sata prije kraja nije donio pomak u igri Austrijanaca.

Nakon pogotka Mandžukića zapalio se kavez s Dinamovim navijačima, naravno figurativno, jer su BBB-i uspjeli unijeti baklje, unatoč zabrani UEFE da uopće stignu na utakmicu. Naivnost austrijske policije u vezi BBB-a mogla bi se već opisati u posebnoj knjizi, a noćas je policija ipak ostavila plave navijače na miru i dozvolila im da se međusobno mlate koliko žele. Na kraju utakmice Mandžukić je uspio pokvariti sve dobro što je napravio drugim žutim, no u tim trenucima pogođen je bocom u glavu, pa će biti zanimljivo vidjeti što UEFA misli o takvom ponašanju u „uljuđenoj" EU.

Strijelci: 1-0 Zickler (45), 1-1 Mandžukić (63).

Pred 16.000 gledatelja sudio je Kralovec iz Češke.

Uzvrat će se igrati u Zagrebu 4. kolovoza.

29.07.2009. 22:47:34
Novi komentar
nužno
nužno