« Hi-tech
objavljeno prije 8 mjeseci i 13 dana
RECENZIJA

Recenzija Redmi 9C NFC

Iz linije Xiaomi mobilnih telefonana testu imamo Redmi 9C NFC model početne razine

Redmi 9C NFC
Redmi 9C NFC (Arhiva)
Više o

recenzija

,

Redmi 9C NFC

Na tržištu jeftinih dobrih pametnih telefona gotovo nema konkurencije. Meizu, Alcatel, LG i Sony su odavno zaboravili kako napraviti dobre niskobudžetne mobitele, ASUS ih je prestao proizvoditi nakon ZenFone Max Pro M1 i M2, Huawei i Honor su zbog sankcija morali sto puta "iznova" reciklirati Honor 8X model iz 2018. godine, finsko-kineska Nokia i Motorola se tek sada polako bude.

Kao rezultat toga  ostaju Realme i  Xiaomi svojom Redmi linijom, iako postupno  podižu cijene prema gore. Iz potonje linije na testu imamo Redmi 9C NFC model početne razine. Košta samo 806,55 kn kn u ponudi Mobis.hr web shopa, gdje smo ga i mi nabavili. Što nudi za ovu cijenu?

Xiaomi Redmi 9C NFC  izgleda  jednostavno,  donekle generički, kao i svi drugi niskobudžetni telefoni. Međutim, plava boja na stražnjoj strani  kućišta, s  prošaranim svojevrsnim uzorkom tankih prugica koje ocrtavaju valove,  uočljiva samo izbliza, daje jednu notu razigranosti. Istodobno nema razlike dodirom. Bočni rubovi su snažno zaobljeni  što rezultira  dobrim hvatom, iako je mase 196 grama, i dimenzijama na rubu praktičnosti rada s jednom rukom. U sredini je čitač otiska prsta. Uopće nema pitanja o njegovom radu. Otključavanje je brzo i točno. 

U gornjem lijevom kutu nalazi se klaster s kamerama kvadratnog oblika,  što opet ovom pametnom telefonu dodaje trendovski element. Vrh ima  ulaz  za slušalica od 3,5 mm. Na dnu su  glavni zvučnik,  mikrofon i stari microUSB priključak za punjenje i prijenos podataka.  

Desna strana ima  gumb za uključivanje / isključivanje i  gumb za pojačavanje / smanjivanje glasnoće.Ladica za SIM kartice nalazi se na suprotnoj strani. Možete istovremeno koristiti  dvije  SIM kartice i micro SD memorijsku karticu. Odlično, zar ne?   

Prednjica je  prekrivena  staklom zaobljenih rubova (ono što se prethodno oglašavalo kao 2.5D staklo) s vlastitim oleofobnim premazom dobre kvalitete jer prst ugodno klizi po zaslonu, ne ostavljajući gotovo nikakve tragove.

Na samom gornjem rubu je zvučnika za razgovore. Oko Dot Drop zaslona su  nešto širi okviri, a gornji skriva senzor svjetline i blizine za otkrivanje udaljenosti telefona do korisnikova lica. Uz to, zaslon  ima uredni urez u obliku kapi za 5 MP kameru. Ne zauzima gotovo nikakvo korisno područje.  

Zaslon temeljen na OGS tehnologiji  i IPS matrici je  duljine dijagonale  6,53 inča, rezolucije 720 x 1600  piksela, gustoće 269 piksela po kvadratnom inču. 

Nastavak recenzije pročitajte na eZadar portalu.

Piše: Sanja Ledinek
09.05.2021. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno