« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
2:2

Real namučio Barcu, ali to nije bilo dovoljno za prolaz

Bila je ovo najbolja predstava Reala protiv Barcelone u mandatu Josea Mourinha, ali ni ovaj puta portugalaski trener nije uspio pobijediti

Fotografija vijesti
Više o

Real Madrid

,

FC Barcelona

,

Kup kralja

Iako su u uzvratnoj utakmici pred domaćom publikom odigrali 2-2 protiv Reala, nogometaši Barcelone idu u upolufinale španjolskog Kupa kralja zahvaljujući pobjedi od 2-1 iz prve utakmice, javlja Hina.

Real je odlično krenuo, ali njegovi napadači nisu iskoristili brojne prilike. Već u prvih šest minuta Real je promašio tri "zicera", u prvoj minuti Higuain, potom u 3. opet Higuain, a u 6. minuti niti Cristiano Ronaldo nije iskoristio priliku za vodstvo.

U 25. minuti Mesut Ozil je sa 20-tak metara pogodio gredu, a dvije minute kasnije Higuain nije iskoristio treću "mrtvu šansu" koju je imao u prvom poluvremenu.

I nakon svih tih promašaja stigla je kazna za Real. U 43. minuti Messi je sa centra poveo kontranapad, odlično je poslužio Pedra koji zabija za vodstvo Barce 1-0.

U sudačkoj nadoknadi još jedan "hladan tuš" za Real, nakon slobodnog udarca lopta se odbila do Danija Alvesa, koji je sa vrha kaznenog prostora pogodio "rašlje". Fantastičan pogodak desnog braniča Barce.

U drugom dijelu u početnih 15 minuta bilo je prilično mirno, a onda je Real u četiri minute zabio dva gola, prvo Ronaldo (68), a potom Benzema (72). No, "kraljevski klub" ipak nije uspio doći do potpunog preokreta i plasmana u polufinale.

Bila je ovo najbolja predstava Reala protiv Barcelone u mandatu Josea Mourinha, ali ni ovaj puta portugalaski trener nije uspio pobijediti.

Otkako je Mourinho preuzeo 'kraljevski klub' u 10 međusobnih ogleda trener Barce Pep Guardiola je upisao pet pobjeda, četiri neodlučena ishoda i jedan poraz.

Barca će u polufinalu ići na boljega iz dvoboja Levante - Valencia (1:4), dok će trećeligaš Mirandes igrati s Athletic Bilbaoom, koji je slavio kod Mallorce s 1:0.

BARCELONA: José Pinto, Abidal, Puyol, Piqué, Daniel Alves, Xavi, Busquets, Iniesta (Pedro, 30), Fabregas (Thiago Alcántara, 70), Messi, Alexis Sánchez (Mascherano, 78).

REAL MADRID: Casillas, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao, Arbeloa, Kaka (Callejón, 61), Ozil, Xabi Alonso, Lassana Diarra (Granero, 52), Ronaldo, Higuaín (Benzema, 61).

STRIJELCI: 1-0 Pedro (43), 2-0 Daniel Alves (45+3), 2-1 Ronaldo (68), 2-2 Karim Benzema (72).

CRVENI KARTON: Sergio Ramos (Real, 88).

26.01.2012. 07:53:35
Novi komentar
nužno
nužno