« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
ŠTO SE SPREMA

Reakcije na ždrijeb za SP 2010.

Izbornici nekih od ekipa izrazili su mišljenja o predstojećem nogometnom spektaklu i otkrili svoje favorite, a isto su napravile i kladionice

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Vahid Halilhodžić

,

Raymond Domenech

,

SP 2010.

,

Carlos Dunga

,

Carlos Queiroz

,

Bob Bradley

,

Morten Olsen

,

Radomir Antić

Nakon što su sinoć bačene kocke i posložene skupine svi upleteni u predstojeće prvenstvo dali su se u procjene, a dio je svoja mišljenja podijelio s javnošću.

Izbornik Francuske Raymond Domenech izjavio je "Ovaj puta nema tzv. skupina smrti, može se reći da su grupe ujednačene po snazi. Protivnici su nam Južna Afrika, Meksiko i Urugvaj, i mislim da ćemo morati upisati dvije pobjede da bi prošli skupinu. Nikad nije lako igrati protiv domaćina, ali sa JAR-om igramo zadnju utakmicu i do tada bi već mogli osigurati prolaz".

Izbornik Brazila Carlos Dunga: "Najteža će biti prva utakmica (protiv Sjeverne Koreje), pa druga (protiv Obale Bjelokosti), pa treća (protiv Portugala). Eto, tako ja to vidim. Dobro su nam poznate kvalitete Portugala, a bit će zanimljivo vidjeti i suparništvo Kake i Cristiana Ronalda, koji igraju u istom klubu, a sada će biti na suprotnim stranama".

Izbornik Portugala Carlos Queiroz: "Brazil je favorit na papiru, ali i po stvarnoj snazi. Imaju širok izbor igrača, po nekoliko rješenja za svaku poziciju. No, do SP-a ima još sedam mjeseci, vidjet ćemo kada krene tko će isplivati na vrh. Za nas je ključna prva utakmica u kojoj igramo protiv Obale Bjelokosti".

Izbornik Obale Bjelokosti Vahid Halilhodžić: "Ovo mi se čini kao najteži mogući ishod ždrijeba. Brazil i Portugal su favoriti, ali mi smo spremni napraviti iznenađenje".

Izbornik SAD-a Bob Bradley: "Ovo je puno bolji ždrijeb od onoga kojeg smo imali na prošlom SP-u kada smo bili u skupini sa Italijom, Češkom i Ganom. Otvaramo protiv Engleza i to je veliki izazov za moje momke da pokažu što znaju. Nakon toga igramo sa Slovenijom i na kraju protiv Alžira, i mislim da je ovo skupina koju možemo proći".

Izbornik Danske Morten Olsen: "I Bog zna da ovo nije lagana skupina, ali je puno bolje negoli da smo završili skupini gdje su Brazil i Obala Bjelokosti. Protiv Nizozemaca je uvijek teško igrati, Japan je najbolja momčad Azije, a Kamerun ima puno iskustva sa svjetskih prvenstava".

Izbornik Srbije Radomir Antić: "Njemačka, Gana i Australija su vrlo jake momčadi, ali smatram da imamo realne šanse da se plasiramo u osminu finala. Što se tiče naše prve utakmice na SP-u, protiv Gane, riječ je o respektabilnoj reprezentaciji koja ima nekoliko izvanrednih igrača".

Urugvajski napadač Diego Forlan: "To je teška skupina. Imamo lokalnu ekipu i oni graju dobro. Poznamo dobro Meksiko, to su dobri igrači, a što se Francuske tiče mislim da je sve rečeno, iako - u nogometu se nikada ne zna. Došli smo do SP-a i sada ćemo se koncentrirati na te ekipe", rekao je Forlan.

 

Izbornik Slovenije Matjaž Kek: "Činjenica je da su na svjetskoj ljestvici sve ekipe bolje rangirane od Slovenije i favorit naše skupine je Engleska. Siguran sam da će Slovenija ostaviti dobar dojam na SP. Sposobni smo doći do drugog kruga".

Izbornik Meksika Javier Aguirre: "Koncentrirat ćemo se na prvu utakmicu protiv Južnoafričke Republike na otvaranju. Želim tamo biti u dobroj formi. Moramo pružiti dobru igru jer tu utakmicu igramo pred pola svijeta. Naša je skupina komplicirana jer igrati protiv organizatora prvu utakmicu, to nije dobro. Ne možemo reći da imamo sreće kada igramo protiv bivših prvaka kao što su Urugvaj i Francuska i protiv zemlje organizatora. Mi moramo samo igrati."

Branič njemačke reprezentacije Philipp Lahm: "Ovo je pravedan ždrijeb, prihvaćamo ga i polazimo od načela da se moramo plasirati u osminu finala".

Švicarski izbornik Ottmar Hitzfeld: "Njemačka je jasan favorit u toj grupi. Plasirat će se u osminu finala sa Srbijom koja će vjerojatno biti druga. Ne mislim da je Gana jedna od jačih afričkih ekipa, u odnosu na Kamerun, Nigeriju ili Obalu Bjelokosti."

Izbornik Australije Pim Verbeek: "Mislim da je skupina teška, ali također to je veliki izazov i točno ono što moji igrači žele. Za igrače zadnja dva posto motivacije mogu predstavljati izgledi da igraju protiv Engleske u drugom krugu".

Izbornik Južne Koreje Huh Jung-moo: "Vjerujem da imamo izgleda. Sve se skupine čine teškima i spreman sam suočiti se s teškom skupinom. Dobro ću nas pripremiti da ostvarimo cilj ulaska u zadnjih 16 na stranom tlu".

Izbornik Japana Takeshi Okada: "To će biti četvrto svjetsko prvenstvo za Japan i mi ciljamo visoko. Nemamo namjeru mijenjati naš cilj, a to je stići među prve četiri ekipe".

Kladioničarski pogled

Europski prvaci Španjolci najveći su favoriti za osvajanje naslova na SP 2010., ako je suditi po omjerima koje je objavila britanska kladionica William Hill.

Omjer na Španjolsku je 4/1, a drugi favorit prvenstva na kladionici je Engleska sa omjerom 5/1. Slijede Brazil sa omjerom 11/2 i Argentina sa 9/1.

Favoriti za osvajanje naslova na SP 2010. prema kladionici William Hill:

Španjolska 4/1
Engleska 5/1
Brazil 11/2
Argentina 9/1
Italija 11/1
Francuska 11/1
Njemačka 12/1
Nizozemska 14/1
Portugal 25/1
Obala Bjelokosti 33/1

(hina/metro-portal)

05.12.2009. 09:36:30
Novi komentar
nužno
nužno