« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
LICE SA SRPSKE TJERALICE

Ratni član predsjedništva BiH Ejup Ganić zadržan u Londonu

Ganića srbijansko pravosuđ tereti da je 3. svibnja 1992. sa Stjepanom Kljujićem zapovijedio napad na kolonu bivše JNA u Sarajevu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Sarajevo

,

Vladimir Vukčević

,

Predsjedništvo BiH

,

stjepan kljujić

,

Ejup Ganić

Ratni član predsjedništva Bosne i Hercegovine Ejup Ganić u petak je nakratko zadržan u zračnoj luci u Londonu, potvrdili su sam Ganić i srbijanski državni odvjetnik koji je za njim raspisao tjeralicu zbog njegove uloge u ratu.

Informaciju o Ganićevu zadržavanju u Londonu potvrdio je najprije srbijanskim medijima srbijanski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević, ne spominjući daljnje detalje. Nakon toga je Ganić sarajevskom listu Dnevni Avaz u izjavi telefonom u petak na večer potvrdio da su ga u zračnoj luci u Londonu zadržali policijski službenici, no da je ubrzo pušten. Nije pojasnio okolnosti zadržavanja. Bosanskohercegovačke vlasti nisu službeno obaviještene o Ganićevu zadržavanju.

"Vlasti BiH nisu dobile nikakvu službenu obavijest o tome. Ni Interpol nije kontaktiran", rekao je zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić.

Glasnogovornik državnoga odvjetništva BiH Boris Grubešić također je rekao da o tome nema službene obavijesti. Interpol je na traženje srbijanskog državnog odvjetništva raspisao tjeralicu za Ganićem, kojega srbijansko pravosuđe tereti da je zajedno s drugim bivšim članom ratnoga vrha BiH Stjepanom Kljujićem zapovjedio da se 3. svibnja 1992. napadne kolona bivše JNA u središtu Sarajeva. U obračunu koji je uslijedio više pripadnika JNA je poginulo i ranjeno, a nekoliko desetaka ih je zarobljeno te potom razmijenjeno. (hina/metro-portal)

26.02.2010. 22:52:49
Novi komentar
nužno
nužno