« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
PRAVO NA PRISTUP

Rasprava.net - nova stranica za informiranje građana

TIH je pokrenuo stranicu Rasprava.net na kojoj će se naći prijedlozi zakona te mišljenja niza pravnih i drugih stručnjaka na razne teme u državi

Zorislav Antun Petrović
Zorislav Antun Petrović (Ranko Šuvar/Cropix)
Više o

Transparency International Hrvatska

,

TIH

,

Zorislav Antun Petrović

,

metoda kontracepcije

Transparency International Hrvatska (TIH) predstavio je danas novu internetsku stranicu Rasprava.net koja za cilj ima promjenu razine političke kulture u Hrvatskoj i jačanje javne rasprave o svim pitanjima značajnim za kvalitetu života građana.

Predsjednika TIH-a Zorislav Antun Petrović kazao je da je otvaranje stranice potaknula nedavna saborska rasprava o bitnim pitanjima za državu, poput promjene Ustava, rebalansa proračuna i zakona o golfu, kada javnost nije imala nikakve informacije o prijedlozima vlade. Petrović je rekao da će se na stranici naći dostupni prijedlozi zakona, prateća legislativa, prijedlozi te osvrti i mišljenja niza pravnih i drugih stručnjaka na svaku pojedinu temu.

Prva dva zakonska prijedloga postavljena na stranici su nacrt prijedloga zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe te prijedlog izmjena i dopuna zakona o pravu na pristup informacijama. Najavljeno je da će prijedlog novog zakona o radu biti idući zakon o kojem će se raspravljati na stranici www.rasprava.net.

Iz TIH-a poručuju kako otvaranjem internetske stranice žele potaknuti i da se na lokalnoj razini pokrenu slični projekti kako bi se građane bolje informiralo i pružila im se mogućnost iznošenja stavova o pojedinoj problematici. (hina/metro-portal)

23.09.2010. 14:01:08
Novi komentar
nužno
nužno