« Hi-tech
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
JOŠ BOLJI...

Rana testna verzija Samsung One UI 2.0 prikazana u videu

Kroz videozapis možemo vidjeti da Samsung One UI 2.0. donosi neke nove značajne promjene i uključuje sve glavne iz Androida 10

Još je bolji...
Još je bolji... (Samsung)
Više o

Samsung

,

One UI

Ovih dana osvanuo je video u kojem Youtuber iz Portugala demonstrira ranu inačicu Samsung One UI 2.0. korisničkog sučelja temeljenog na Androidu 10.

Kroz videozapis možemo vidjeti da Samsung One UI 2.0. donosi neke nove značajne promjene i uključuje sve glavne iz Androida 10. Među njima je zadani način navigacije gestama na sistemskoj razini. Ovo iskustvo je slično iOS-u. Izgleda nam kao veliko poboljšanje u odnosu na prethodnu metodu za geste. Pomicanje prstom prema donjem okviru dovodi do početnog zaslona, prelazak od ruba s lijeve ili desne strane djeluje kao tipka za povratak, dok pomicanje s dna i zadržavanje djelić sekunde otvara izbornik otvorenih aplikacija.

Druga promjena je izmjena na ploči za brze postavke. Radi lakšeg upravljanja povlačenjem prstom prema dolje sada se otvara na cijelom zaslonu, a ne samo na jednom dijelu kao do sada. Osim toga, dodan je alat za snimanje onoga što se događa na ekranu, brzi pristup aplikaciji Microsoft Your Phone, tipke "media" i "device" u upozorenjima.

Što se tiče estetskog dizajna čini se da Samsung nije napravio neke veće promjene. Satovi zauzimaju manje prostora, a sve ostalo je gotovo ostalo isto. I to je dobro! Nakon niza godina TouchWiz-a, novo razvijen One UI izgleda bolje, radi bolje i prikuplja puno pozitivnih povratnih informacija od potrošača i kritičara.

Također nema sumnje da je ovaj 11-minutni videozapis lažan. Čak se u jednom trenutku za vrijeme demonstracije YouTubera Dudu Rocha, vidi pristigla obavijest od usluge SecurityLogAgent na telefonu. Kako vas ne bi više gnjavili opisima - pogledajte video:

Za sve ostale detalje oko UI 2.0 morat ćemo pričekati do Samsungovu službenu prezentaciju. Prema izvješću SamMobile-a, navodno će uključiti i sva poboljšanja Digitalne ravnoteže (Digital Wellbeing) najavljenih na godišnjoj konferenciji za programere ove godine u svibnju.

Eto, sada znamo više o nadolazećem izdanju One UI 2.0. A kada bi moglo doskakutati do naših pametnih telefona? Vjerojatno lansiranjem Samsung Galaxy S11 ;D 

Piše: Sanja Ledinek
29.08.2019. 09:29:00
Novi komentar
nužno
nužno