« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
KRAĐA IDENTITETA

Rakar na blogu: Ja nisam objavio Registar branitelja

Zahvalio se novinarima na podršci i potvrdio da ga se tereti za odavanje službene tajne

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ronald Gorsic / CROPIX )
Više o

Marko Rakar

,

registar branitelja

Policija je prema meni bila korektna i nemam nikakve zamjerke na njihov rad, napisao je Marko Rakar na svom blogu Mrak.org nakon što je jučer pušten iz pritvora u kojem se nalazio zbog sumnje da je na internetu objavio Registar hrvatskih branitelja.

Ponovio je da se policiji javio dobrovoljno nakon što je upozoren da se na internetu njegovo ime povezuje s objavljivanjem Registra, tj. da internetska verzija Registra sadrži kod koji on inače koristi na svojim stranicama.

"Nisam spavao cijelu noć i ujutro sam nazvao Pantovčak i zamolio za savjet koji je bio kratak i jednostavan, a to je da istoga časa odem na policiju što sam i učinio", piše Rakar koji je bio prestravljen činjenicom da se netko poslužio njegovim kodom.

Policija je jučer pretražila njegovu kuću, automobil i ured te zaplijenila nekoliko predmeta "od kojih svi redom imaju isklj/uklj prekidač" te telefon.

Rakar je najavio da i dalje namjerava surađivati s policijom te izrazio nadu da će mu oduzeti premeti biti vraćeni. Policija ga tereti za kazneno djelo iz članka 351. stavak 2 kaznenog zakona, odnosno odavanje službene tajne.

Ponovio je da nije objavio Registar te da vjeruje kako će optužbe protiv njega biti uskoro odbačene.

08.04.2010. 09:58:49
Novi komentar
nužno
nužno