« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
KOLJENO JE BOLJE

Rafael Nadal vratio se treniranju nakon ozljede

Prvi turnir nakon pauze planira odigrati u Indian Wellsu, od 11. ožujka, na kojem će biti branitelj naslova

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

tenis

,

ozljeda

,

Nadal

,

koljeno

Najbolji španjolski tenisač Rafael Nadal započeo je s laganim treninzima, nakon što je zbog ozljede desnog koljena u četvrtfinalnom dvoboju Australian Opena protiv Andyja Murrayja bio izvan pogona.

Nadal je prošao preglede u Barceloni nakon što je doputovao iz Melbournea. Magnetska rezonanca pokazala je napuknuće tetive u desnom koljenu. Zbog ozljede koju je zaradio pri kraju drugog seta četvrtfinalnog dvoboja Australian Opena protiv Andyja Murrayja, nakon čega je predao meč pri 3-0 vodstvu Škota u trećem setu, Nadal je neko vrijeme morao u potpunosti mirovati.

"Mislim da se moj oporavak dobro odvija, učinio sam sve što sam mogao kako bi napuknuće što prije zacijelilo. Pritom sam puno radio i u teretani na fizičkoj spremi. Ovih prvih dana treninga, vježbat ću samo lagano", izjavio je Nadal nakon što je odradio prvi trening ovoga mjeseca.

Prvi turnir nakon pauze planira odigrati u Indian Wellsu, od 11. ožujka, na kojem će biti branitelj naslova. Lani je u finalu prvog ATP Masters 1000 turnira sezone svladao Murrayja u finalu, a naslov pobjednika osvojio je i 2007. godine, kada je u borbi za naslov bio bolji od Novaka Đokovića.

"To je turnir na kojem sam gotovo uvijek igrao jako dobro. Vidjet ćemo što će se dogoditi na ovogodišnjem izdanju. Ipak će mi to biti prvi turnir nakon mjesec i pol dana pauze. Nadam se da ću igrati dobro i podignuti samopouzdanje za snažan start sezone turnira na zemljanoj podlozi", izjavio je Nadal. (Totalsport)
16.02.2010. 00:20:42
Novi komentar
nužno
nužno