« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina
GRAND SLAM

Rafael Nadal osvojio šesti Rolad Garros

Staru mušteriju na pariškoj zemlji Rogera Federera isprašio u četiri seta

Rafa je stigao do desetog Grand Slam naslova
Rafa je stigao do desetog Grand Slam naslova (MWN)
Više o

Grand Slam

,

Novak Đoković

,

Roger Federer

,

Rafael Nadal

,

Roland Garros

Prije početka Roland Garrosa sve je naslovnice okupirao Novak Đoković svojom fenomenalnom serijom nepobjedivosti ove godine, a Nadal je bio na marginama, uglavnom u komentarima kako četiri uzastopna poraza u finalima od Đokovića moraju ostaviti traga na njegovom samopouzdanju.

Mučenje u prvim kolima samo je pojačalo glasine, koje se nisu smirivale niti nakon što je Ljubičića otpuhao s terena. Đokovića mu je u polufinalu s vrata skinuo Federer, no Švicarac je u finalu nastavio crnu seriju poraza protiv Rafe.

U prvom je setu vodio 5:2 i činilo se da ima šanse osvojiti Garros u direktnom dvoboju protiv najvećeg suparnika, ali Nadal je ubacio u višu brzinu i pobijedio 7:5, 7:6 (3), 5:7, 6:1 osvojivši po šesti put u karijeri pariški Grand Slam, izjednačivši se u broju naslova s legendarnim Šveđaninom Bjornom Borgom.

Federer je ostao na 16 osvojenih Grand Slam titula, Rafael Nadal ima ih već deset, a Đokoviću je preostalo da se što bolje pripremi za Wimbledon ako želi postati svjetski igrač broj 1.

05.06.2011. 20:39:57
Novi komentar
nužno
nužno