« Kultura
objavljeno prije 15 dana i 18 sati
OSVRT

Radosni ciklus Petera Weisza

Veseli ciklus Petera Weisza ulja i akrila na platnu, jest nagovještaj jutra koje donosi mir i prestank strahovanja, zvuk zvona koje najavljuje sklad života

Peter Weisz
Peter Weisz (Arhiva)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Peter Weisz

Peter Weisz istaknuti je suvremeni likovni umjetnik, autor kompleksnog opusa, uspješni izlagač na brojnim izložbama diljem svijeta i danas je aktivan, kako u atelijeru tako i u organizaciji art događanja.

Pred nama je impresivni ciklus ulja i akrila ovoga nadahnutog autora, u ulju i akrili na velikim formatima platna, 120 x 100 i 100 x 80 cm.

Zanimljivi su ovi vibrirajući motivi , plivajući, lebdeći oblici, prošarani tankim linijama koje i spajaju i razdvajaju šareni svijet uzbuđenih formi u radosnoj atmosferi, svijet prepun optimizma i nada, dobrih želja i vjerovanja u sutra.

Prevladavajući vedri tonovi pričaju storije sa sretnim završetkom ili se barem tome možemo nadati, plava boja neba , nije samo iznad nas, ona je i gore i dolje i lijevo i desno, plava boja svjetlosti raširena je posvuda.

Žuta, crvenkasta, bijela boja u sretnoj kombinaciji s plavom tvore često nedoživljeni a tako često sanjani, arkadijski volumen svježih , pozivajućih boja budućnosti, bolje i jasnije, određenije sutrašnjice.

Veseli ciklus Petera Weisza ulja i akrila na platnu, jest nagovještaj jutra koje donosi mir i prestank strahovanja, zvuk zvona koje najavljuje sklad života.

Vrlo zanimljiv i poticajan ciklus razigranih boja i oblika slikara Petera Weisza, ciklus koji nosi ohrabrujuću nadu.

Piše: Miroslav Pelikan
20.04.2024. 16:49:00
Novi komentar
nužno
nužno