« Život
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
NOVA PRAVILA

Radnici u Disneyjevim parkovima od petka smiju imati brade

Brada i brkovi su bili zabranjeni od 1950-ih godina i otvaranja Disneyevog zabavnog parka u Kaliforniji, a 2000. su ipak dopušteni brkovi, premda uz striktne upute o gustoći širini i dužini

Fotografija vijesti
Više o

Walt Disney

,

Disneyland

,

Disney tematski parkovi

Iako su brade i brkovi u tom najpoznajtijem zabavnom parku na svijetu zabranjeni više od pola stoljeća, uprava tvrtke Disney od petka će opet dopustiti svojim zaposlenicima da ih „uzgajaju" ukoliko to žele, prenosi Hina.

Brada i brkovi su bili zabranjeni od 1950-ih godina i otvaranja Disneyevog zabavnog parka u Kaliforniji, a 2000. su ipak dopušteni brkovi, premda uz striktne upute o gustoći širini i dužini "ukrasa muškog lica", rekao je čelnik sindikata u Disneyu Eric Clinton.

On je rekao da su mlađi radnici napokon odahnuli jer mogu poći na odmor i pustiti bradu dok su stariji djelatnici "malo tradicionalniji i smatraju to odstupanjem on naslijeđa na koje su naviknuti u Disneyu".

Tvrtka inače pazi na pojavu i strogo pazi na odijevanje, boju kose, nakit te dužinu i boju noktiju svojih radnika.

Disney će također uvesti i "opušteni petak" tijekom kojega će djelatnici koji nisu u izravnom dodiru s posjetiteljima moći nositi traperice i polo majice a zaposlenice će moći na nogama nositi sandale.

25.01.2012. 07:57:00
Novi komentar
nužno
nužno