« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
BEZ INCIDENTA

Radnici Salonita izbacili stečajnog upravitelja iz tvornice

Odluka stečajnog upravitelja da za sanaciju azbesta angažira tvrtku Adriatic Blizna je kriminalna i nedopustiva, poručili su radnici

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Paun Paunović/Cropix)
Više o

Salonit

,

HUS

,

Vranjic

,

Jozo Marić

,

sanacija azbesta

Skupina od pedesetak radnika tvrtke Salonit danas je iz kruga tvornice u Vranjicu fizički istjerala stečajnog upravitelja te tvrtke Mirka Kozinu zbog njegove odluke da u sanaciji od azbesta kruga tvornica sudjeluje tvrtka Adriatic Blizna iz Trogira koja nema dozvolu za takve poslove, izjavio je regionalni povjerenik Hrvatske udruge sindikata (HUS) za Dalmaciju Jozo Marić koji je također sudjelovao u toj akciji.

"Rekli smo Kozini da napusti krug tvornice i da se više ne vraća, on je izišao iz tvorničkog kruga i sve je proteklo bez incidenata", objasnio je Marić.

Po Marićevim riječima, Kozina je uz pomoć stečajnog suca "Salonita" Joze Ćalete donio odluku da se za sanaciju tvornice od azbesta angažira tvrtka Adriatic Blizna unatoč prethodnom upozorenju Ministarstva zaštite okoliša da ta tvrtka nema dozvolu za obavljanje poslova u vezi azbesta.

Marić je rekao da je takva odluka Kozine i Ćalete "kriminalna i nedopustiva" i usporava kvalitetnu sanaciju od azbesta Salonita i Mravinačke kave što ugrožava zdravlje ljudi na splitskom području.

"Ukoliko bi se radnici Adriatic Blizne pojavili u krugu tvornice Salonit mi im nećemo dopustiti boravak ondje", kazao je Marić.

Također je rekao kako su upućeni pozivi Državnom inspektoratu, USKOK-u i DORH-u da se angažiraju na rješavanju poteškoća u vezi sanacije od azbesta tvornice Salonit. (hina/metro-portal)

15.03.2010. 19:17:44
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    marko
    15.03.2010. 20:38
    ionako je kancerogen , pomogli su ljudima da i oni ne obole .
Novi komentar
nužno
nužno