« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
MINISTARSTVO GOSPODARSTVA:

Radnici nakon otkaza neće morati u mirovinu

Potpuna je neistina da će nakon otkaza radnici morati u mirovinu jer to nema nikakve veze sa Zakonom o mirovinskom osiguranju, poručuju iz ministarstva

(Miroslav Kiš/Cropix)
Više o

mirovina

,

radnici

,

Ministarstvo gospodarstva

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva demantiralo je danas pojedine medijske napise koji tvrde da će nakon otkaza radnici morati u mirovinu, odnosno da radnici koji imaju uvjete za prijevremenu mirovinu moraju prestati raditi.

"Potpuna je neistina da će nakon otkaza radnici morati u mirovinu jer to nema nikakve veze sa Zakonom o mirovinskom osiguranju", stoji u priopćenju. Niti prema Zakonu o radu radnici koji imaju uvjete za prijevremenu mirovinu ne moraju prestati raditi, niti je to ikakav razlog za prestanak radnog odnosa, a niti će biti, dodaje se.

Ministarstvo reagira na medijske napise da će prema Vladinoj reformi oni koji dobiju otkaz, a imaju uvjete za prijevremenu mirovinu, automatski biti umirovljeni, te da će im se mirovina smanjiti za četiri posto za svaku godinu prijevremenog umirovljenja.

"Objavu takvih tendencioznih članaka i priloga smatramo krajnje neprofesionalnim jer činjenice koje se u istima navode nemaju utemeljenja u nijednoj odluci Vlade, niti nadležnog Ministarstva", ističe se u priopćenju. (hina/metro-portal)

18.05.2010. 16:08:06
Novi komentar
nužno
nužno