« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
JAMSTVA IZDANA

Radnici "3. maja" otkazali štrajk

Vlada je brodogradilištu odobrila jamstva za izgradnju asfaltnih tankera za švedski ''Wisby Tankers AB", čime su škverani zadovoljni

Radnici
Radnici "3. maja" otkazali su najavljeni štrajk (Davor Žunić/Cropix)
Više o

privatizacija brodogradilišta

,

3. maj

,

Juraj Šoljić

,

hrvatska brodogradilišta

,

staford terijer

Sindikat metalaca Hrvatske otkazao je prosvjed radnika brodogradilišta "3. maj" nakon današnje odluke Vlade da tom brodogradilištu odobri jamstva za izgradnju asfaltnih tankera za švedskog naručitelja ''Wisby Tankers AB".

Na telefonski upit hoće li veliki prosvjed sadašnjih i bivših radnika brodogradilišta ili ''Marš brodograditelja", najavljen za sutra, biti otkazan zbog današnje odluke Vlade da ''3. maju" izda jamstva u iznosu od 24,2 milijuna dolara kako bi se omogućio nastavak proizvodnje, glavni sindikalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u ''3. maju" Juraj Šoljić odgovorio je potvrdno, kazavši da je iznimno zadovoljan reakcijom Vlade na potrebe škverana.

''Novim jamstvom otvaraju nam se i nove tržišne mogućnosti. Presretan sam što je Vlada prepoznala i pozitivno ocijenila naš trud te mogu kazati da Sindikat metalaca Hrvatske i službeno otkazuje sve prosvjedne aktivnosti na riječkim ulicama koje smo najavljivali proteklih dana", izjavio je Šoljić.

Podsjetio je na to da je ugovor sa švedskim naručiteljem sklopljen dan prije no što je Europska komisija zabranila izdavanje državnih jamstava škverovima dok se ne okonča proces njihove privatizacije, što odluku Vlade čini pravovaljanom i poštenom. (hina/metro-portal)

28.10.2010. 21:38:14
Novi komentar
nužno
nužno