« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
RADNICI SALONITA PORUČILI

Radikalne akcije opet su moguće

Vodstvo Hrvatske udruge sindikata za Dalmaciju upozorilo je danas kako bi radnici tvornice "Salonit" ponovno mogli organizirati radikalne akcije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Duje Klarić/Cropix)
Više o

štrajk

,

Salonit

,

radnici

To je moguće ako se žurno ne ispuni jamstvo predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor da će biti obeštećeni radnici koji su izgubili zdravlje zbog azbesta kojemu su bili izloženi u toj tvornici.

Povjerenik HUS-a za Dalmaciju Jozo Marić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u sjedištu "Salonita" u Vranjicu kako su radnici te tvornice premijerki Kosor poslali pismo u kojemu traže da se žurno ispune jamstva dogovorena u rujnu prošle godine, nakon čega su devetorica radnika te tvornice na premijerkin poziv prekinula štrajk glađu.

Po Marićevim riječima, u premijerkinim jamstvima je navedeno da će "radnici 'Salonita' biti obeštećeni kako su to učinile sve europske zemlje koje su imale azbest u tehnološkom procesu", ali to jamstvo dosad nije ispunjeno.

"Ako se u vrlo kratkom roku s premijerkom Kosor ne dogovorimo o visini obeštećenja, radnici i sindikati idu u sindikalne akcije koje će biti radikalnije od prošle dvije, kada smo štrajkali glađu i kada smo zauzeli zgradu županije", upozorio je Marić. Najavio je da bi radnici "Salonita" mogli izvijestiti i Međunarodnu organizaciju rada da su "još jedanput prevareni" jer nisu ispunjena obećanja koja su im dana. (hina/metro-portal)

28.01.2010. 20:29:13
Novi komentar
nužno
nužno