« Život
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
POKUŠAJTE

Rad vlastitim rukama

Vježba našu fokusiranost, motoriku, pomaže u pravilnoj izmjeni tvari u tijelu...znojenjem se rješavamo suvišnih toksina i soli.

Vrtlarenje je super
Vrtlarenje je super (Arhiva)
Više o

hobi

,

rad

,

ručni rad

,

hobby

Vec dugo nismo čuli kako je to dobro? Da, manualni ili fizički rad koristan je i dobar za nas u cijelosti. Pogotovo ako radimo nešto za sebe iz gušta - rad za novac ili plaću često uključuje žurbu, nadmetanje, rokove i stres, što malo kome godi. Pitajte samo razne kreativce, inovatore i slične majstore koji uživaju u svojem hobiju. Ili baku koja se bavi svojim gredicama cvijeća i povrća. Možda ste i sami jednom nešto izradili - policu za knjige, sašili jastučnicu, naslikali sliku, izradili skulpturu, popravili bicikl ili nešto u kući. Prisjetite se kako ste se osjećali, jeste li dobili novo samopouzdanje i zadovoljstvo nakon obavljenog posla?

Fizički rad angažira cijeli naš organizam, fizičku i psihičku dimenziju. Vježba našu fokusiranost, motoriku, pomaže u pravilnoj izmjeni tvari u tijelu...znojenjem se rješavamo suvišnih toksina i soli, radom se oslobađamo spazma u mišićima, jačamo, vježbamo sposobnost organizacije, mašte, reagiranja u neočekivanim situacijama i problemima te još hrpa drugih stvari kojih nismo ni svjesni. Da ne spominjemo pozitivne osjećaje poput već gore navedenog samopouzdanja koje nam daje inspiraciju za nove radove i zamisli.

Ako mislite da bi bilo dobro baviti se novim zdravim hobijem, pokušajte s prastarim i provjerenim - radom vlastitim rukama. Nabavite bušilicu i odvijač pa sklepajte vlastiti naslonjač ili stol. Bavite se umjetničkim radom. Zasadite cvijeće na balkonu, napravite kućicu za psa. Izrađujte nakit. Osobno preporučam rad s drvetom, meni koristi. Sretno i nemojte se ozlijediti. 

Piše: Goran Zajček
16.11.2014. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno