« Iza ogledala
objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec
UPS!

Računalni program nas pokopao još 1973., a problemi samo što nisu stigli...

Šokantan rezultat kompjutorskih kalkulacija pokazao je da će razina zagađenja i brojnost stanovništva izazvati globalni kolaps do 2040. godine

Ubijamo se sami...
Ubijamo se sami... (Arhiva)
Više o

apokalipsa

,

Massachusetts Institute of Technology

,

World One

,

Jay Wright Forrester

World One je prilično apokaliptični računalni program koji je tim istraživača s MIT-a razvio još 1973., predvidio je "kraj civilizacije kakvu poznajemo" do 2040. godine, s velikom promjenom koja će uslijediti 2020. godine.

Osmislio ga je jedan od pionira računarstva Jay Wright Forrester nakon što mu je Rimski klub dao zadatak da razvije model globalne održivosti.

Šokantan rezultat kompjutorskih kalkulacija pokazao je da će razina zagađenja i brojnost stanovništva izazvati globalni kolaps do 2040. godine,

Praktično to znači da svijet ne može održati trenutačnu razinu stanovništva i industrijski rast više od dva sljedeća desetljeća.

Australski ABC ponovno je objavio izvorni izvještaj iz 1970-ih godina, jer su nam preostale još samo dvije godine do velike promjene, kako je predvidio kompjutorski model.

Fascinantna prognoza pokazuje da možemo očekivati kako će se kvaliteta života dramatično smanjiti odmah nakon 2020. godine.

"Ako ne učinimo ništa, kvaliteta života smanjit će se na nulu. Zagađenje postaje toliko ozbiljno da će početi ubijati ljude, što će uzrokovati smanjenje stanovništva, niže no što je bilo 1900. godine. U ovoj fazi, oko 2040. do 2050. godine, civilizirani život kakvoga poznajemo na ovom će planetu prestati postojati."

Treba li više?

23.08.2019. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno