« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Kriza je kriva

Putinu i Medvedevu pada popularnost

Podrška ruskom premijeru Vladimiru Putinu dosegla je najnižu razinu u posljednjih osam mjeseci, pokazali su rezultati ispitivanja javnog mišljenja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Dmitrij Medvedev

,

Vladimir Putin

,

pad popularnosti

Unatoč naglom pogoršanju gospodarskog stanja Putin i ruski predsjednik Dmitrij Medvedev uživali su veliku popularnost među ruskim građanima otkako su prošle godine preuzeli nove dužnosti, ali ankete sada pokazuju da im posljednjih mjeseci postojano pada popularnost.

Povjerenje javnosti u Putinov rad palo je sa 72 posto sredinom listopada na 65 posto 22. studenoga što je najniži postotak od ožujka, po tjednim rezultatima anketa objavljenim u srijedu na internet stranici Zaklade za ispitivanje javnog mišljenja. Medvedeva podržava 54 posto ispitanih u odnosu na 62 posto u listopadu.

"To je krajnje ozbiljno za vladu", ocijenio je analitičar moskovskog Carnegie centra Nikolaj Petrov. "U nedostatku bilo kakve stabilne političke institucije Putinova je popularnost temelj političke stabilnosti zemlje". On je rekao da je pad popularnosti jasno uzrokovan gospodarskom krizom. (hina/metro-portal)

25.11.2009. 20:48:06
Novi komentar
nužno
nužno