« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
GUBITAK ZASTUPNIČKIH MJESTA

Putinova stranka sve nepopularnija u Rusiji

Anketa je pokazala da će Putinova stranka na parlamentarnim izborima osvojit 252 mjesta u donjem domu, koji broji ukupno 450 zastupnika, što je manje od trenutnih 315 zastupnika

Fotografija vijesti
Više o

Rusija

,

Vladimir Putin

,

parlamentarni izbori

,

Jedinstvena Rusija

,

zastupnici

,

predizborna anketa

Vladajuća stranka ruskog premijera Vladimira Putina na predstojećim parlamentarnim izborima 4. prosinca neće zadržati sadašnju uvjerljivu većinu u donjem domu, pokazuje najnovije istraživanje javnog mišljenja objavljeno u petak, javlja Hina.

Na temelju istraživanja neovisne agencije Levade Putinova Jedinstvena Rusija osvojit će 252 ili 253 mjesta u donjem domu parlamenta koji broji ukupno 450 zastupnika, što je manje od 315 zastupnika koliko ih ima sada.

Agencija smatra da ruski glasači doživljavaju Putinovu stranku, koju formalno predvodi predsjednik Dmitrij Medvedev, kao dominantnu ali bez jasne politike.

"Jedinstvena Rusija vodi blijedu predizbornu kampanju", kazao je direktor agencije Lev Gudkov na konferenciji za novinare u Moskvi. "Zapravo i nema neki program", dodao je.

Putin koji će prema očekivanjima pobijediti u ožujku na predsjedničkim izborima naznačio je da bi nezadovoljavajući rezultati na parlamentarnim izborima doveli u pitanje mandat Medvedeva za sastav vlade.

Levada procjenjuje da će Komunistička partija biti druga na parlamentarnim izborima s oko 94 zastupnička mandata, nakon toga Liberalno- demokratska stranka Rusije (LDPR) s 59 mandata dok Pravedna Rusija osvaja 44 zastupnička mjesta.

25.11.2011. 11:46:45
Novi komentar
nužno
nužno