« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
PANIKA?

Putin želi angažirati umjetnike i sportaše u svojoj kampanji

Putin, iako veliki favorit predsjedničkih izbora, doživio je pad popularnosti s neviđenim valom prosvjeda od njegova dolaska na čelo zemlje 2000. godine

Fotografija vijesti
Više o

Rusija

,

Vladimir Putin

,

Andrej Aršavin

Pritisnut sve glasnijim prosvjedima protiv svoje kandidature, Vladimir Putin odlučio je u svojoj kampanji za predsjedničke izbore angažirati brojne ruske filmske i sportske zvijezde, javlja Hina.

Vladimir Putin trebao bi se u utorak susresti s nekima od 499 uglednika upisanih na listu "osoba od povjerenja zaduženih za izbornu propagandu".

Veliki broj slavnih sportaša nalazi se na listi, poput nogometaša Aršavina, Jurja Žirkova, Igora Akinfejeva i Romana Pavljučenka, klizača Jevegenija Plušenka i Tatjane Navke ili prvakinje u skoku motkom Jelene Isinbajeve.

Na listi su i glazbenici među kojima je operna diva Ana Netrebko, violist Jurij Bašmet, dirigent Pavel Kogan, te redatelji, posebno nezaobilazni Nikita Mihalkov.

Ruski tisak zastupljen je glavnim urednicima popularnih novina. A Putina podržavaju i kustosi muzeja Ermitaža i Puškina.

Putin, iako veliki favorit predsjedničkih izbora, doživio je pad popularnosti s neviđenim valom prosvjeda od njegova dolaska na čelo zemlje 2000. godine i vjerojatno će biti prisiljen na drugi krug izbora.

07.02.2012. 13:51:32
Novi komentar
nužno
nužno