« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
POZITIVNO

Pusić: Imam dojam da će se Brammertzov izvještaj UN-u popraviti

POGLEDAJTE VIDEO - Vesna Pusić je s Brammertzom razgovarala o suradnji s Haaškim sudom

Vesna Pusić Brammertz
Vesna Pusić Brammertz (Infopunkt.tv)
Više o

Haaški sud

,

Vesna Pusić

,

Tonino Picula

,

Serge Brammertz

,

topnički dnevnici

Vesna Pusić (HNS) je za Infopunkt tv komentirala posjet premijerke Jadranke Kosor SAD-u te istaknula da je to na neki način vezano i za pristupanje Hrvatske Europskoj uniji, a isto tako je američka vanjska politika prepoznala važnost na ovom dijelu jugoistočne Europe.

''SAD je prepoznao potencijalnu hrvatsku ulogu za stabiliziciju regije", rekla je Pusić.

Također je razgovarala s glavnim haškim tužiteljem Sergeom Brammertzom koji je pohvalio svoj razgovor s predsjednikom Ivom Josipovićem.

''Razgovarali smo o parlamentarnom aspektu informiranosti, o suradnji s Haaškim tribunalom, da mi kao Odbor dobivamo informacije od Vlade što se konkretno poduzima", rekla je Pusić te dodala da je njezin dojam bio kako će se njegov izvještaj UN-u popraviti.

SDP-ov zastupnik Tonino Picula također je poput Vesne Pusić istaknuo kako je posjet premijerke Kosor SAD-u bitan da američka vlast propita kakvu Hrvatska ulogu ima u prostoru jugoistočne Europe.

''Hrvatska nema što ponuditi SAD-u budući da smo zemlja opustošenog gospodarstva, međutim, bitna je naša pozicija na Balkanu", rekao je.

Picula smatra da Serge Brammertz nije do kraja uvjeren kako je napravljeno sve da bi izvještaj mogao podnijeti UN-u. (Infopunkt/metro-portal)

26.05.2010. 14:55:39
Novi komentar
nužno
nužno