« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina
OSUDA

Pupovac: Nikolićeve izjave su nedopustive i štetne

Milorad Pupovac, predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku, ocjenio je da su Nikolićeve izjave o Vukovaru i Srebrenici ne samo štetne, već i nedopustive

Fotografija vijesti
Više o

Milorad Pupovac

,

Vukovar

,

Tomislav Nikolić

,

Srebrenica

Izjave srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića u vezi Vukovara i Srebrenice nisu samo štetne, već i nedopustive te se nadamo da će formiranjem nove vlade u Srbiji biti uspostavljena kontrola nad političkim procesima, izjavio je u utorak u Zagrebu predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac, a priopćila saborska Služba za odnose s javnošću, javlja Hina.

"Izražavamo spremnost za nastavak suradnje, ali želimo jasno reći da nećemo dopustiti da se na bilo koji način vrijeđaju osjećaji ljudi koji su bili žrtve u ratu, kao i naša privrženost vrijednostima koje želimo širiti u regiji", istaknuo je Pupovac u razgovoru s predsjednikom Zastupničkog doma Velikog Vojvodstva Luksemburga Laurentom Mosarom.

Odnosi u regiji bili su jedna od tema sastanka u Saboru na kojem je bio i predsjednik Odbora za europske integracije Danijel Mondekar. Pupovac je istaknuo da je Hrvatska privržena nastavku suradnje s Beogradom, ali izražava zabrinutost posljednjim izjavama Nikolića koje ne idu u prilog daljnjem jačanju suradnje, navodi se u priopćenju.

Pupovac je Mosaru, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, zahvalio na financijskoj pomoći Luksemburga u raznim projektima, posebice za razminiranje, kao i na suradnji u gradnji administrativnih kapaciteta javne uprave.

Mosar je istaknuo kako Hrvatska može biti sigurna da će ratifikacija Pristupnog ugovora u luksemburškom parlamentu uslijediti najkasnije do kraja godine. "Izuzetno smo zadovoljni razinom usklađenosti vašeg zakonodavstva s europskim i sigurni smo da ćete do 1. srpnja 2013. proces ratifikacije uspješno završiti i da ćete biti potpuno spremni za članstvo", rekao je luksemburški dužnosnik.

05.06.2012. 15:32:23
Novi komentar
nužno
nužno