« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
INCIDENT

Pucnjava na ulazu u Pentagon, trojica ozlijeđenih

Policajci su ranjeni, a napadač je kritično nakon što je u svom pohodu zaustavljen metkom

(Getty Images)
Više o

Pentagon

,

Washington

,

FBI

,

Bryan Whitman

,

Richard Keevill

Naoružani napadač koji je u četvrtak navečer izazvao incident kod zgrade američkog Pentagona u predgrađu Washingtona, došao je do ulaza na kojem je sigurnosna kontrola, izvadio pištolj i počeo pucati ranivši dva policajca, rekao je načelnik policije novinarima.

Ranjeni policajci imali su pancirne prsluke i nisu u životnoj opasnosti, a napadač koji je također ranjen, je u kritičnom stanju, rekao je načelnik policije Pentagona Richard Keevill.

"Osumnjičeni je došao na ulaz u Pentagon kod postaje podzemne željeznice oko 18:40 sati. Bio je miran i bez emocija, posegnuo je rukom u džep kaputa, izvadio pištolj i počeo pucati", rekao je Keevill na konferenciji za tisak.

Kazao je da su "policajci brzo reagirali" te da je napadač "kritično ranjen".

Na pitanje o oružju napadača i broju ispaljenih metaka, rekao je da ne može odgovoriti, navodeći samo da su policajci naoružani poluautomatskim pištoljima Glock 40.

Također je odbio otkriti identitet napadača, rekavši samo kako se vjeruje da je "američki državljanin".

Svi ulazi u Pentagon, najveću uredsku zgradu na svijetu sa 600.000 četvornih metara prostora i 23.000 zaposlenih, zatvoreni su nakon incidenta kao i postaja podzemne željeznice.

Oko 20 sati ulazi u zgradu ponovo su otvoreni, osim onog na kojem se dogodio incident, rekao je glasnogovornik Pentagona Bryan Whitman.

Postaja podzemne željeznice ostala je zatvorena, a CNN je emitirao snimku ekipa snaga sigurnosti koje pretražuju njezin okoliš s automatskim puškama i opremom za noćno promatranje.

Načelnik Keevill rekao je da osim policije Pentagona, u istrazi sudjeluje lokalna policija okruga Arlington, FBI i tajna služba. (hina/metro-portal)

05.03.2010. 06:54:58
Novi komentar
nužno
nužno