« Hrvatska
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
PROGNOZA VREMENA

Prvo pakao, a zatim grmljavinska nevremena

Najviša dnevna temperatura kretat će se između 34 i 40, a u gorju i u središnjim područjima od 30 do 34 °C

Navečer bi trebalo biti ovako
Navečer bi trebalo biti ovako (Arhiva)
Više o

oluje

,

prognoza vremena

,

grmljavina

Prognoza vremena je luda, baš kao i vrijeme - prvi dio dana u cijeloj će zemlji biti sunčan, vruć i vrlo vruć. Uz lokalni razvoj oblaka poslijepodne će u unutrašnjosti mjestimice biti pljuskova praćenih grmljavinom, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme. Navečer i u noći sa zapada jače naoblačenje uz češću kišu i pljuskove koji će se proširiti na veći dio zemlje. Uglavnom suho zadržat će se uz obalu Dalmacije.

Najviša dnevna temperatura kretat će se između 34 i 40, a u gorju i u središnjim područjima od 30 do 34 °C.

U Slavoniji i Baranji još uvijek je neugodno, iako će se najviša temperatura vjerojatno sniziti stupanj do 2, a povremeno će puhati i sjeverni vjetar. Bit će i nestabilnije, pa se u poslijepodnevnim satima očekuju razvoj oblaka, mjestimice i pljuskovi, a lokalno prijeti i grmljavinsko nevrijeme.

I u sjeverozapadnim krajevima će mjestimice biti pljuskova i grmljavine, i to uglavnom poslijepodne te osobito navečer kad se očekuje jače naoblačenje sa sjeverozapada. Lokalno nevrijeme je također moguće. Sunca će još biti osobito prijepodne. Zapuhat će umjeren do jak sjeveroistočnjak i na sjeveru će vrućina popustiti.

Na zapadu zemlje pretežno sunčano, a zapuhat će slaba i umjerena, podno Velebita moguće i jaka bura. U gorju se poslijepodne mjestimice očekuju pljuskovi i grmljavina, a navečer i u noći, uz naoblačenje, i na sjevernom Jadranu. Najviša dnevna temperatura većinom od 31 u gorju do 36 stupnjeva na obali.

U Dalmaciji će se zadržati pretežno sunčano i vrlo vruće, a u njenoj unutrašnjosti poslijepodne će postojati mogućnost lokalnih pljuskova i grmljavine. Vjetar većinom slab jugozapadni i jugo. Najviša dnevna između 35 i 40 stupnjeva.

Meteoalarm je i za danas za područje Slavonije i Jadrana izdao crveno upozorenje zbog velikih vrućina. Temperature će se opet penjati do 40 Celzijevih stupnjeva. Za područje Karlovca, Osijeka, Gospića, Rijeke i Zagreba na snazi je i narančasto upozorenje zbog grmljavinskih nevremena i mogućih bujičnih poplava.

06.08.2017. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno