« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
EKSPERIMENTI

Prva HNL će za dvije godine brojati samo 10 klubova

POGLEDAJTE VIDEO - Hrvatski nogometni savez odlučio je od sljedeće sezone smanjiti Ligu 16 na Ligu 12, a od sezone 2012/2013 na Ligu 10

Prva HNL
Prva HNL (Dragan Matić/Cropix/Infopunkt)
Više o

Liga 16

,

HNL

,

prva HNL

,

Hrvatska nogometna liga

,

Hrvatski nogometni savez

,

konjičke utrke

,

kladionica Ladbrokes

Izvršni odbor HNS-ove Skupštine danas je zasjedao u Rusanovoj, a glavna vijest je smanjenje prve nogometne lige sa 16 na 12 klubova.

Liga 16 u konačnici nije dugo zaživjela i po tko zna koji put HNL će mijenjati sustav natjecanja, pa ćemo od sezone 2011/2012 imati Ligu 12 da bi od sezone 2012/2013 eksperimentirali s Ligom 10. Najvažniji je to zaključak Skupštine koja je unatoč tome što je veći broj delegata u Udruzi prvoligaša bilo za Ligu 16, odlučila smanjiti broj klubova i poraditi na koncentraciji kvalitete u manjoj ligi.

Još ove sezone ćemo tako imati Ligu 16 koja će biti zanimljivija utoliko što će veći broj klubova biti u borbi za ostanak u prvoligaškom društvu.

Sezonu nakon, dakle sezonu 2011/2012, Prva HNL će brojati 12 klubova kao prijelazno rješenje jer bi ipak bilo malo previše da čak sedam ili osam klubova ispada iz prvoligaškog društva, a zatim ćemo imati Ligu 10 koju je zagovarao manji broj delegata u Udruženju prvoligaša i davna je želja aktualnog prvaka Dinama.

U Udruženju prvoligaša zasigurno neće biti zadovoljni takvom odlukom, posebno ne oni klubovi koji će se naći u ozbiljnom problemu kako zadržati prvoligaški status, ali Skupština HNS-a je više tijelo i njezina odluka je konačna.

Osim odluke o promjeni sustava natjecanja, razgovaralo se i o domaćinstvu kvalifikacijskog susreta s Grčkom koji će se na kraju ipak odigrati 7. rujna u Zagrebu na stadionu u Maksimiru. Splićani su se nadali kako bi unatoč održavanju atletskog natjecanja mogli dobiti organizaciju, ali odluka je ipak pala na Maksimir.

(Infopunkt/metro-portal)

05.07.2010. 18:57:14
Novi komentar
nužno
nužno