« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
POBJEDA RAZUMA

Prva HNL će od sezone 2012/13. imati 10 klubova

U idućoj sezoni broj klubova će se smanjiti na 12, a nakon toga na 10, odlučeno je na Skupštini HNS-a

Marković
Marković (Drago Sopta / CROPIX )
Više o

HNS

,

Liga 16

,

prva HNL

,

Vlatko Marković

,

konjičke utrke

,

kladionica Ladbrokes

Prva hrvatska nogometna liga od iduće sezone imat će 12 klubova, dok će od sezone 2012/13 imati 10 klubova odlučila je Skupština Hrvatskog nogometnog saveza koja je danas održana u zagrebačkom hotelu Sheraton.

Za smanjenje lige glasovalo je 30 članova skupštine, 13 ih je bilo protiv, dok je jedan bio suzdržan. Skupština je tako potvrdila odluku Izvršnog odbora HNS-a koji je početkom srpnja odlučio o smanjenju lige.

U 20 sezona Prve HNL Skupština HNS-a je izglasala već 13. odnoso 14. promjenu sustava natjecanja što dovoljno govori o neozbiljnosti hrvatskih nogometnih čelnika. Čak osam promjena dogodilo se od kada nogometnim savezom vlada Vlatko Marković i mnogi strahuju kako će nova promjena sustava natjecanja biti samo 'nastavak lutanja hrvatskog nogometa'

Prije samog glasovanja o sustavu natjecanja održalo se i glasovanje o tome treba li se odluka donijeti tajno, kako su zagovarali neki zastupnici. No taj prijedlog nije prošao pa su skupštinari javno obzanjivali svoju odluku.

Sasvim očekivano odluka Skupštine izazvala je oprečna razmišljanja, brojne polemike, čak i povišene tonove. Jedan od najžešćih protivnika smanjenja lige bio je Reno Sinovčić.

"Ovo je najsramotnija sjednica od kada sam ja u nogometu. Ljudi koji su glasovali za prijedlog IO su ucjenjivani," ljutio se Sinovčić, dok je glavni tajnik HNS- Zorislav Srebrić na sve napade odgovarao riječima: "Demokratska procedura je poštivana."

Dopredsjednik HNS-a Ivan Berleković istaknuo je kako bi ishod glasovanja možda bio drugačiji da se glasovalo tajno, a ne javno, dok je Josip Šarić iz Vukovarsko-srijemske županije naglasio kako smanjenje lige vodi u elitizam i kako se male sredine neće moći razviti.


(hina/metro-portal)

14.07.2010. 14:45:14
Novi komentar
nužno
nužno