« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Prva dama na krovu Elizejske palače

Slavna Annie Leibovitz za rujansko izdanje magazina Vanity Fair fotografirala je Carlu Bruni Sarkozy u predsjedničkoj rezidenciji

Fotografija vijesti
Više o

Karl Lagerfeld

,

Annie Leibovitz

,

Vanity Fair

,

Carla Bruni Sarkozy

Carla Bruni Sarkozy uistinu je profesionalka. Potvrdila je to naslovnica rujanskog izdanja magazina Vanity Fair. Fatalna Prva dama, kako je predstavljena, može sve: zavoditi, ležati u pidžami nasuprot svome suprugu na kraljevskom krevetu, biti dama u crvenoj haljini na krovu predsjedničke palače kao i femme fatale u baloneru. Slavna fotografkinja Annie Leibovitz također je profesionalka: stvoriti legendu za koju publicisti očajnički žele da Francuzi i ostatak svijeta vjeruju u nju. Carla Bruni, nova Jackie, iako nije razjašnjeno misli li se na inkarnaciju Jackie Kennedy ili Onassis.

Jednostavno neodoljiva

Sarkozy koji se suočavao s kritikama zbog provođenja svoje politike i burnog razvoda, više nema tih problema. Sada je čini se njegova popularnost ponovno narasla zbog braka s Carlom Bruni. Bruni je inače pohvaljena zbog popravljanja imidža svoga supruga. “Mislim da se supruge ostalih državnika srame kada vide tu prekrasnu osobu koja može odjenuti bilo što, a usto biti i pametna”

Karl Lagerfeld
modni dizajner
Pogotovo nakon posjeta Velikoj Britaniji i premijeru Gordonu Brownu. Tada je Bruni osvanula na većini naslovnica britanskih dnevnih novina. Bruni je Annie Leibovitz pozirala na krovu Elizejske palače u prekrasnoj crvenoj haljini samo da potvrdi svoj modni status. Tako i poznati dizajner Karl Lagerfeld smatra da je Bruni jednostavno neodoljiva.

- Ona je maštovita, pametna, obrazovana. Zna se ponašati i govori nekoliko jezika. Mislim da se supruge ostalih državnika srame kada vide tu prekrasnu osobu koja može odjenuti bilo što, a usto biti i pametna - rekao je Lagerfeld te dodao kako je Carla puna života te kako je za razliku od Linde Evangeliste i Christy Turlington koje su znale biti razmažene, uvijek bila savršena.

Komercijalne svrhe

Unatoč njenim prijašnjim vezama s rock zvijezdama, Prva dama kaže kako ne žali za ničim.

Po prvi puta u povijesti Republike jedan predsjednik, u ovom slučaju Nicolas Sarkozy dopustio je da se Elizejska palača koristi za komercijalno snimanje.

- Nije stvar da sam imala puno ljubavnika, već da ih nisam skrivala. To je onda druga stvar. Ne žalim za ničim što sam napravila u svome životu - izjavila je Carla Bruni Sarkozy.

Zanimljivo je kako je prvi puta u povijesti Republike jedan predsjednik, u ovom slučaju Nicolas Sarkozy dopustio da se Elizejska palača koristi za komercijalno snimanje. Upravo je Sarkozy taj koji je pokazao krajnju neprofesionalnost.

Možda za svoga predsjednikovanja ima pravo živjeti u Elizejskoj palači, ali ona nije u njegovu vlasništvu. Neki kritičari smatraju kako je predsjednik trebao pitati Francuze za dopuštenje da koristi palaču kako bi povećao prodaju novog albuma svoje rock-šik supruge.

Ono što je još važnije jest kako Sarkozy malo po malo privatizira demokratsku moć. Posljednji u nizu skandala dogodio se nedavno kada je Carla Bruni Sarkozy ministrima poklonila svoj novi album posvećen s tisuću poljubaca, a oni su novinarima preporučili da ga kupe jer je fantastičan. Kada nacionalni simboli postanu artikli, ministri kurtizane, a novinari sluge nije vrijeme za ponašanje kao da se ništa nije dogodilo, kako u jednoj svojoj pjesmi pjevuši Bruni. Možda bi se Francuzi trebali suočiti s njenom glazbom i zapjevati: ‘Au revoir demokracijo, bonjour starom režimu.’

Piše: Piše: Livia Čveljo
15.08.2008. 12:38:50
Novi komentar
nužno
nužno